Herbegonnen met frisse tegenzin: Casper Nielsen is ontevreden over starre houding van Union in transferdossier

Union heeft verzamelen geblazen en dus moest ook Casper Nielsen (28) zich melden. De Deen tekende present, maar te horen valt dat hij geen risico’s meer zal nemen: hij wil zo snel mogelijk een transfer maken.

Pieter-Jan Calcoen

De perschef was stellig: Casper Nielsen was gisteren wel degelijk op de afspraak bij de fysieke en medische testen van Union. Op zich geen verrassing: in de entourage van de middenvelder viel te noteren dat Nielsen zich op geen professionele fouten wil laten betrappen. Het neemt niet weg dat de goesting niet al te groot was. Als het van Nielsen afhangt, vertrekt hij liever vandaag dan morgen.

Nielsen is ontgoocheld door de houding van Union in zijn transferdossier. Volgens hem is niet alleen de vraagprijs overdreven – minstens zeven miljoen euro, inclusief bonussen –, wat hem vooral stoort, is de rol van Mogi Bayat. Union stelde de omstreden makelaar aan om een zo hoog mogelijke transfersom uit de brand te slepen. Opmerkelijk: dat deed de vicekampioen nadat Club Brugge een bod van 3,5 miljoen euro had neergelegd. Sindsdien liggen de onderhandelingen stil. Club vindt de entree van Bayat allerminst een meerwaarde, maar Nielsen zelf blijft hopen dat het nog tot een oplossing komt. Ook vanuit het buitenland is er belangstelling.

Burgess mocht meteen aan de bak tijdens de medische testen. Aan de aanmoedigingen van ‘meneer doktoor’ zal het niet gelegen hebben.  

Burgess mocht meteen aan de bak tijdens de medische testen. Aan de aanmoedigingen van ‘meneer doktoor’ zal het niet gelegen hebben.  ©  BELGA

Donderdag eerste training

Maar voorlopig loopt de Deen dus nog rond in het Dudenpark. Hij is niet zinnens om zich daarbij al te fors in te spannen. Hij zal weliswaar zijn contractuele verplichtingen nakomen, maar hij wil geen risico’s nemen met het oog op een exit. Het zou dan ook verbazen mocht hij nog in actie komen tijdens vriendschappelijke wedstrijden. Op 28 juni opent Union zijn oefencampagne tegen amateurclub Rebecquoise en het heeft er vandaag alle schijn van dat de aanwezigen Nielsen dan niet aan het werk zullen zien.

Waarschijnlijk zullen dan ook de internationals niet meespelen. Moris, Teuma en Lapoussin sluiten pas dit weekend aan na interlands. Zij missen zo ook de eerste echte veldtraining met Karel Geraerts aan het roer, die donderdag gepland staat. De Brusselaars zetten alles op alles om dan een iets beter ingevulde staf te hebben. Dat is nodig ook, want op dit moment heeft Geraerts met Artur Kopyt maar één echte assistent.

Ook nog dit: Union viert komend seizoen de 125ste verjaardag van de club en het wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het lanceert daarom een eigen kledingmerk: Union Soixante. Daarmee wil Union de ploeg eren die tussen 1933 en 1935 zestig wedstrijden ongeslagen bleef en drie keer op rij landskampioen werd.

MEER OVER R.Union St.-Gilloise

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL