©  smb

Laura Swannet uit Beerse op Wereldspelen duatlon in Birmingham (USA): “De weersomstandigheden zullen er allicht extreem zijn”

Over een dikke twee weken starten in Birmingham, in het Zuid-Oosten van de Verenigde Staten, de Wereldspelen. Veel niet Olympische sporten vieren daar hun eigen hoogtepunt, ook het duatlon. Met Vincent Bierinckx uit Geel en Laura Swannet uit Beerse is de Kempen daarin goed vertegenwoordigd.

“Ik liet de recente wereldkampioenschappen schieten om mij helemaal op de Wereldspelen te kunnen richten”, vertelt Laura Swannet. “Omdat ik nog een reeks examens moest afleggen, was het noodzakelijk dat ik een keuze maakte. Als ik enkele examens zou hebben uitgesteld voor het WK, kwam ik de knoei met de Wereldspelen. Maar goed, over enkele dagen zijn alle zorgen qua studies voorlopig voorbij en dat is belangrijk.”

De Belgische duatleten trekken al vroeg naar de States. “Onze competities staan voor 16 en 17 juli gepland, maar we nemen al op 7 juli het vliegtuig naar Amerika. Daardoor krijgen we genoeg tijd om ons aan de omstandigheden ter plaatse aan te passen. Het weer kan daar echt extreem zijn, met hoge temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Noem het maar zweetweer, dus erg drukkend.”

Aan voorspellingen naar klassement toe wil de 22-jarige studente kinesitherapie zich deze keer niet wagen. “Ik zak met de nodige twijfels naar de Wereldspelen af. Zelf begon ik in het begin van dit jaar met een nieuwe trainingsaanpak en die zal pas op termijn echt lonen. Bovendien is het voor elke atleet afwachten hoe hij of zij zal presteren in die hitte. Normaal ligt warm weer me wel, maar even goed liep ik ook al eens een zonneslag op tijdens een competitie. Ik bereid mij zo goed mogelijk voor en reken op een goede dag. Ik zal me sowieso volledig geven. Hopelijk is dat voldoende voor een goed resultaat”, rondt Laura Swannet af. (make) 

Vastgoed

Jobs in de regio