©  mpics

Jordi Wouters is de nieuwe trainer van promovendus Ramsel: “Ik wil mee aan de toekomst van de club bouwen”

Ramsel start, na het vieren van de titel vorig seizoen, straks de nieuwe campagne in derde provinciale. De ploeg van topschutter en aanvoerder Kevin Vandenbergh zal dat niet onder de sportieve leiding van Frans Cornu doen, maar wel met Jordi Wouters, die beloftentrainer was bij het Brabantse Betekom als T1. Cornu neemt opnieuw de reserven onder zijn hoede.

“Vanaf mijn zesde tot mijn vijftiende speelde ik bij de jeugd in Lierse”, overloopt de 31-jarige Jordi Wouters zijn voetbalverleden. “Omdat Lierse naar tweede klasse degradeerde, verhuisde ik naar Genk. Daar vond ik in Kevin De Bruyne een leeftijdsgenoot. Ik stapte vervolgens over naar de beloften van KV Mechelen om nog wat later bij tweedeklasser Wezet terecht te komen. Die ploeg werd overgenomen en ik ging terug naar Mechelen. Dan volgden Aarschot en Betekom. Zelf voetballen en ook nog de beloften trainen bij Betekom werd, ook al door allerlei blessureleed, te veel. En toen kwam Ramsel op de proppen”, die leraar LO is in Aarschot.

“Toen de vorige competitie nog bezig was, liepen er al gesprekken. Ik ben de ploeg ook enkele keren gaan bekijken. De titel leek even niet meer haalbaar, maar uiteindelijk kreeg Ramsel waar het recht op had. De omkadering sprak me direct aan. Er is een prima accommodatie en in de winter kunnen we op kunstgras trainen.

“Ook de nieuwe reeks spreekt me aan. Ondanks enkele minder bekende ploegen hebben we mooie derby’s met Booischot, Schriek en Hallaar. Wat ik al langer heb geconstateerd, is dat de Antwerpse ploegen over betere accommodaties beschikken dan de Vlaams-Brabantse. Het is onze bedoeling om in eerste instantie op het behoud te mikken. Als de tijd er rijp voor, is kunnen we verder kijken. Op Tjardo De Graef na blijft zowat iedere speler beschikbaar. Ramsel is een club met een rijke geschiedenis die een nieuw elan heeft gevonden. Als nieuwbakken trainer wil ik mee aan de toekomst bouwen.” (jos)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio