Stan Kolen hoopt op een goed seizoen bij Dessel: “We gaan het, net zoals vorig seizoen, van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dan zien we achteraf wel waar het schip strandt.” © Mpics

Stan Kolen wil na jaar vol blessureleed knallen met Dessel Sport: “Trainingen konden niet vroeg genoeg beginnen”

Voor Dessel begon gisteren de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat half augustus al van start gaat. Voorlopig doet de club het nog zonder nieuwkomers. Het afblazen van de transfer van Robbe Goor naar Wezel en de contractverlenging van Stan Kolen, zeven maanden out vorig seizoen, kunnen wel als halve transfers gezien worden.

Wim Ruts

De van Patro Eisden overgekomen Mollenaar begon vorig seizoen veelbelovend aan de competitie, maar viel al snel uit met een vervelende blessure. Pas in de eindronde kon de ex-jeugdspeler van Lommel zijn wederoptreden vieren. “Het begin en het einde van het seizoen was goed, de zeven maanden daartussen waren zenuwslopend”, blikt Kolen terug op die lange afwezigheid. “Ik ben blij dat ik in die paar wedstrijden in de eindronde mij toch nog heb kunnen tonen om op die manier een verlenging van mijn contract te krijgen. Dit jaar hoop ik vooral gespaard te blijven van blessures zodat Dessel de echte Stan Kolen kan ontdekken. Voor veel van mijn ploeggenoten duurde de vakantie niet lang genoeg, zelf kon ik niet wachten op de hervatting van de trainingen”, lacht Kolen.

Die eerste training was meteen een pittige. Benny Lunenburg liet zijn jongens bijna de volle twee uur zwoegen op het recent aangelegde kunstgrasveld. “Kilometers doen en opbouwen, dat hoort nu eenmaal bij de voorbereiding”, gaat Kolen verder. “Ik vind dat ook helemaal niet erg. We moeten er natuurlijk vroeg aan beginnen, want half augustus start de competitie al. Met 38 speeldagen op het programma en hopelijk ook nog een hele reeks bekerwedstrijden wordt het een lang seizoen, maar ook dat vind ik niet erg. Er is toch niets leuker dan wedstrijden spelen”, zegt Kolen, die nog geen ambities uitspreekt voor volgend seizoen. “Door de komst van vier beloftenploegen in onze reeks is het koffiedik kijken hoe het er aan toe zal gaan. Uiteraard willen we opnieuw zo hoog mogelijk eindigen, maar we gaan het, net zoals vorig seizoen, van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dan zien we achteraf wel waar het schip strandt”, aldus de centrale verdediger die zijn 22ste verjaardag viert.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL