©  Dick Demey

Lavalée (ex-STVV) voor vier jaar naar KV Mechelen: “Alles aan de club spreekt mij aan”

Na Dries Wouters heeft KV Mechelen zijn tweede defensieve versterking van de dag aangekondigd. Dimitri Lavalée (25) werd weggeplukt bij het Duitse Mainz en tekende een contract voor vier seizoenen bij KV.

thst

De linksvoetige centrale verdediger legde maandag met succes zijn fysieke en medische testen af in Mechelen. Lavalée werd opgeleid bij Standard, maar vertrok er in 2020 transfervrij om zijn geluk te gaan beproeven in de Bundesliga. Bij Mainz kwam hij in zijn eerste halfjaar echter niet aan spelen toe, waarna de Duitsers hem voor anderhalf seizoen uitleenden aan STVV. Onder Hollerbach groeide hij op Stayen uit tot één van de sterkhouders centraal in de verdediging of op het middenveld. Ook STVV had de Luikenaar graag definitief binnengehaald, maar heeft dus de duimen moeten leggen voor KV Mechelen.

Lavalée was snel overtuigd om naar Mechelen te komen en reageerde via de clubmedia: “Ik heb een gesprek gehad met sportief directeur Tom Caluwé en het verhaal hier klopt gewoon helemaal voor mij. De sfeer, de doelen van de club, het feit dat ze al een paar jaar in de top 8 zitten, ... Het spreekt mij allemaal aan. In de jeugd van Standard speelde ik samen met Hugo Cuypers, hij vertelde mij over de geschiedenis van KV en over de mensen hier. En vooral, dat ik niet moest twijfelen.”

“De polyvalentie van Dimitri is een enorme troef voor onze ploeg”, vertelt Tom Caluwé. De kersverse Malinwa-speler bevolkte de afgelopen seizoenen zowel de positie van centrale verdediger als die van verdedigende middenvelder. “Dimitri is een stevige verdediger met veel voetballende kwaliteiten en loopvermogen. Een mooie toevoeging aan onze kern dus.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio