De bewoners van de Beekhoekstraat vrezen dat de rust in de straat voorbij is. 

De bewoners van de Beekhoekstraat vrezen dat de rust in de straat voorbij is. © Filip Spoelders

Inwoners Beekhoekstraat vragen bijkomende maatregelen na openstellen Donderbrug

Hove -

Als alles volgens plan verloopt, zal het autoverkeer vanaf vrijdag 1 juli weer onder de Donderbrug door kunnen rijden. Er worden enkele flankerende maatregelen genomen, maar de inwoners van de Beekhoekstraat willen meer verkeersveiligheid in hun straat.

Filip Spoelders

De afgelopen zeven maanden zorgde een verkeersfilter onder de Donderbrug ervoor dat autoverkeer niet meer tussen de Beekhoekstraat en de Parklaan kon rijden. De proefopstelling moest de fietsers op de fietssnelweg Antwerpen - Mechelen veiliger de straat laten oversteken. Maar tellingen hebben uitgewezen dat het verkeer zich te veel naar andere locaties in Hove verplaatste. De proefopstelling zal dus verdwijnen, wat opnieuw voor meer verkeer zal zorgen in de Beekhoekstraat, waar het de afgelopen maanden dankzij de filter kalmer was.

“Ee werd ons destijds beloofd dat als de Donderbrug weer geopend zou worden, er maatregelen voor de verkeersveiligheid zouden komen. Een van die voorstellen was het invoeren van eenrichtingsverkeer richting Donderbrug zodat de fietsers op de fietsostrade het autoverkeer zien aankomen. Onze straat is niet gemaakt voor druk verkeer in beide rijrichtingen. Onze kinderen konden nu eindelijk veilig over straat wandelen. Wanneer chauffeurs niet snel genoeg door onze straat kunnen rijden, vliegen ze immers over het trottoir. Met eenrichtingsverkeer zouden de lasten voor iedereen worden verdeeld, maar over onze straat wordt ineens niet meer gesproken”, zegt Rudi Van Poele, als woordvoerder van de Beekhoekstraat.

Dergelijke maatregelen zitten er voorlopig niet aan te komen. Burgemeester Bart Van Couwenberghe geeft wel aan dat het verkeer in de Beekhoekstraat gemonitord zal worden door de verkeercel.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio