Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

54 verkeersinbreuken vastgesteld bij controleactie tegen overlast in Merksem en Ekeren

Merksem, Ekeren -

Zowel in Merksem als in Ekeren heeft de wijkwerking van de regio Noord samen met de mobiele eenheid zondag een actie gehouden tegen alle vormen van overlast. 72 voertuigen en 102 personen werden aan een controle onderworpen.

nelo

“Vijf personen die illegaal in het land waren, zijn geïdentificeerd”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “We hebben ook een persoon bestuurlijk gearresteerd omdat hij zich in staat van openbare dronkenschap bevond.”

Twee personen hadden drugs op zak en kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Twee administratieve aktes zijn in opmaak voor zaken die als storende inrichting aanzien worden. “Een bestuurder legde een positieve speekseltest af. Omwille van het rijden onder invloed van verdovende middelen is het rijbewijs van de man voor 15 dagen ingetrokken”, zegt de politie.

De RVA stelde zes keer zwartwerk vast. “Van de 22 vastgestelde sluikstorten kon bij eentje de vervuiler geïdentificeerd worden. Hij of zij zal de rekening gepresenteerd krijgen”, aldus de Bruyns. Verder stelde de politie nog 54 verkeersinbreuken vast en kregen 13 bestuurders een verwittiging voor onder meer het rijden met defecte verlichting.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio