© Victoriano Moreno.

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Vroeger wilde ik echt vrij zijn, maar nu denk ik anders”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Henok Kokobe (49).

“Een jaar geleden verhuisde ik van Brussel naar Antwerpen. Ik was Brussel een beetje beu. Ik verhuisde er van het ene appartement naar het andere. Op een bepaald moment vroeg ik aan een vriendin of zij geen weet had van een tof appartement. ‘Niet in Brussel, wel in Antwerpen’, zei ze me. En dus ben ik naar hier gekomen. En ik ben heel blij met die keuze. Het is hier rustig. Helemaal anders ook. Ik woon in de Hoogstraat. Daar heb je wel veel toeristen. Dat ben ik niet gewoon.”

“Ik woon alleen. Ik ben altijd alleen geweest. Ik denk dat ik een moeilijke gast ben. Vroeger had dat zeker zijn voordelen. Ik wilde echt vrij zijn, op reis gaan wanneer ik wilde. Maar nu ben ik gesetteld en denk ik wel anders. Maar ja. Als het komt, komt het. Ik ben nu 49. Dat is nog jong hé.”

“Ik werk als zelfstandig architect voor een bureau in Brussel. Dat doe ik al jaren. We doen allerlei soorten projecten. Momenteel zijn we bezig met de bouwaanvraag voor de realisatie van een school in Jezus-Eik. Vorige week hebben we keihard gewerkt. Nu mag het wat rustiger. Gisteren zijn we met onze baas gaan eten en vandaag laat hij ons op ons gemak doen.” (evw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio