Kader Keita (rechts en terug na een uitleenbeurt aan Sion) zette het doelpuntenfestival voor Westerlo tegen City Pirates in en viert dat met Simon Paulet (8). 

Kader Keita (rechts en terug na een uitleenbeurt aan Sion) zette het doelpuntenfestival voor Westerlo tegen City Pirates in en viert dat met Simon Paulet (8). © Mpics

Ploeg van trainer Jonas De Roeck peuzelde zaterdag City Pirates op, met Sinan Bolat als debutant: “Ik vind het nooit te warm om te spelen”

Dubbele cijfers, geen geblesseerden en vooral een ideale wedstrijdprikkel: Westerlo-trainer Jonas De Roeck was tevreden na de riante 11-0-winst tegen City Pirates. “Dit was een goede training, met mooie combinaties en vooral nog eens het gevoel van een wedstrijd”, aldus De Roeck

Bart D’haene

Liefst 25 spelers, waaronder drie doelmannen, kwamen zaterdag, op een bijveld van het Kuipje en bij een bloedhete temperatuur in actie. De internationals Lyle Foster en Edisson Jordanov sluiten vandaag aan. Het geblesseerde duo Mathias Fixelles-Kouya Mabea keek toe van aan de zijlijn. “Ik vind het zelf nooit te warm om te spelen”, reageerde Jonas De Roeck met een knipoog. “Uiteraard had ik deze wedstrijd liever vroeger op de dag gespeeld, maar voor City Pirates, met enkele studenten in de ploeg, was dat niet haalbaar. Het belangrijkste was dat we zo vroeg in het seizoen een tegenstrever hadden.”

Vrijdag ontvangt Westerlo AA Gent in het Kuipje. “Dat wordt een tegenstrever van een ander kaliber. Zoals ik het in de voorbereiding ook graag heb. Ploegen van dat niveau leggen gemakkelijker de pijnpunten bloot. Voor mij zijn de oefenwedstrijden het ideale moment om iets uit te proberen. De kern is nu niet definitief samengesteld, bepaalde spelers zullen nog vertrekken en ik verwacht ons huiswerk klaar te hebben tegen uiterlijk eind augustus. Vorig seizoen waren onze transfers een schot in de roos. Als club moet je de juiste profielen vinden en de aanwinsten moeten een meerwaarde zijn. Ik ben ontzettend blij dat we de kern konden bijeenhouden en dat iemand als Tuur Dierckx helemaal terug is. Zijn doelpunten zijn een uitstekende zaak voor het vertrouwen”, zag de T1 van Westerlo een dartele en dribbelvaardige Dierckx op de flank.

Sinan Bolat maakte het laatste halfuur vol. Hij kwam die andere nieuwkomer, Nick Gillekens, in doel aflossen.

“Het gaat snel. Eerst een contract getekend, ruim een week geleden mijn eerste training bij Westerlo afgewerkt en tegen City Pirates mijn eerste minuten onder de lat gestaan”, zegt Bolat. “Gelukkig heb ik niet zo veel werk gehad. (lacht) Het was leuk om nog eens een wedstrijd te spelen en de nul te houden. De confrontatie van vrijdag met mijn ex-club AA Gent? Pfff, het is een wedstrijd als een andere. Met die bijkomstigheid dat ik de afgelopen twee jaar bij AA Gent heb gespeeld. Tegen City Pirates sprongen we bijzonder efficiënt om met onze kansen. Met alle respect, maar soms ging het iets te gemakkelijk. Al was het ook onze verdienste dat we het prima uitvoerden.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio