©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Andreas Wieland leidt eerste training bij Beerschot met (voorlopig) 16 A-kernspelers

De spelers van Beerschot hebben er hun eerste training van het nieuwe seizoen opzitten. De Oostenrijkse coach Andreas Wieland kan voorlopig nog maar over 16 A-kernspelers beschikken. Er worden deze week wel nog drie nieuwkomers verwacht.

Koen Frans

Antoine Lejoly en Mike Vanhamel waren de twee aanwezige doelmannen op de eerste training van het nieuwe seizoen. Wouter Biebauw maakte vanochtend immers bekend dat hij een punt achter zijn carrière zet.

In het verdedigende compartiment blijven er voorlopig nog maar vijf spelers over: Jan Van den Bergh, Frédéric Frans, Stipe Radic, Apostolos Konstantopoulos en Robbe Quirynen.

Ook op het middenveld is de spoeling dun. Met Abraham Okyere, Ryan Sanusi, Dante Rigo en Ramiro Vaca beschikt Beerschot nog maar over vier volwaardige middenvelders.

Ismaila Coulibaly was ook nog van de partij, maar de Malinees wacht op zijn arbeidskaart voor Engeland. Hij trekt naar zusterclub Sheffield United. Voorin kan Beerschot dit seizoen rekenen op Ilias Sebaoui, Lawrence Shankland, Thibaud Verlinden, Thibo Baeten en de teruggekeerde Blessing Eleke. Issa Soumaré sluit later aan, hij zit nog in Frankrijk.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Testers

Naast de 16 aanwezige A-kernspelers waren er ook drie testers van de partij op de eerste training. Het gaat om de Belgen Marco Weymans en Andi Koshi en om de ervaren Oostenrijker Philipp Schobesberger. Morgen en overmorgen zouden er nog drie nieuwkomers aansluiten. Een daarvan is de Congolese Belg Mardochée Nzita, die overkomt van het Italiaanse Pescara.

De spelersgroep wordt deze week overigens verder opgevuld met beloftespelers Ali Khalifé, Axl Van Himbeeck, Faissal El Hajoui, Jalal Azzaoui, Jasper Goossens, Quinten Van Steenwinckel, Tomas Muyldermans, Benjamin Kaissi en Siemen Cloots. De eerste training van de nieuwe coach verliep alvast in een gemoedelijke sfeer. Na een pass- en trapvorm stond er een oefening op hoog druk zetten op het programma. Deze namiddag zijn de spelers vrij.

LEES OOK. Wouter Biebauw hangt zijn (hand)schoenen aan de haak

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio