Jordi Kreydt in het shirt van Kontich 

Jordi Kreydt in het shirt van Kontich ©  mpics

Jordi Kreydt kan bij ASV Geel aan de slag nadat Kontich contract annuleert: “Accommodatie en supporters waren doorslaggevende factoren”

Over enkele weken loopt Jordi Kreydt in de spits bij ASV Geel. Hij verlaat de Antwerpse eersteprovincialer Kontich, maar zijn transfer was niet vanzelfsprekend. Kontich toonde veel goede wil en annuleerde zijn contract zodat hij toch naar Geel kon verkassen.

“Ik had in maart al de knoop doorgehakt om bij Kontich te blijven en ik had dan ook een nieuwe overeenkomst bij de club getekend”, vertelt de 25-jarige Jordi Kreydt. “Ik voelde mij goed bij Kontich en was niet op zoek naar een andere club. Nadien kreeg ik nog meerdere aanbiedingen van andere clubs, maar ik ging er nooit op in. Tot Geel kwam aankloppen. Om Kontich te verlaten, moest het totaalplaatje kloppen en dat was het geval bij Geel. Kontich wilde ook meewerken en gaf mij mijn vrijheid. Daar ben ik hen enorm dankbaar voor.”

Kreydt speelde het voorbije seizoen mee in beide confrontaties tussen Kontich en Geel en kent het Leunenstadion dus al een beetje.

“Doorslaggevende redenen om voor Geel te kiezen, waren de accommodatie en de grote supportersgroep. Zowel in Kontich als in Geel liet de Geelse aanhang zich horen vanaf de eerste minuut. Dat geeft toch een ander gevoel dan voetballen voor honderd man, zoals dat in veel matchen het geval was.”

De voetballer uit Emblem, die over enkele weken naar Lier verhuist, scoorde ook in het Leunenstadion.

“In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte ik de gelijkmaker (1-1, red.). Achteraf bekeken was dat zuur puntenverlies voor Geel, maar ik was zelf heel blij met die beloning voor onze spelersgroep. Iedereen had zich volledig gegeven. Ik scoorde het voorbije seizoen 24 keer en vormde met Alexander Bell een gevaarlijk duo. Natuurlijk hoop ik ook voor Geel te scoren. Ik kijk al uit naar de samenwerking met de andere spitsen, onder wie Carvalho Alleoni en Haid El Assiri (overgekomen van Ternesse, red.)”, besluit de leraar Wiskunde en LO. (make)

Vastgoed

Jobs in de regio