Senne De Meyer van Steeds Vooraan Kontich kon niet verhinderen dat Joren Segers gisteren in ’s Gravenwezel in een spurt met vier de overwinning pakte. 

Senne De Meyer van Steeds Vooraan Kontich kon niet verhinderen dat Joren Segers gisteren in ’s Gravenwezel in een spurt met vier de overwinning pakte. © koen fasseur

Senne De Meyer moet na sterke wedstrijd vrede nemen met tweede plaats: “Met Joren Segers won zeker de sterkste renner”

Een boeiende wedstrijd eindigde gisterenmiddag in ‘s Gravenwezel op een spurt met vier. Daarin toonde Kempenaar Joren Segers zich de sterkste. Hij won met lengten voorsprong. Senne De Meyer werd tweede, terwijl Klaas Vanhoof en Thomas Verheyen plaatsen drie en vier voor hun rekening namen.

KAREL LEMMENS

De wedstrijd kwam pas echt op gang op een tiental ronden van het einde toen het tweetal Verheyen-Vanhoof tot een minuut voorsprong nam. De wedstrijd leek gereden, maar het duo De Meyer-Segers wilde zich niet zomaar gewonnen geven en ging in de achtervolging. Wat weinigen hadden verwacht, gebeurde toch nog: de twee achtervolgers haalden de koplopers op een drietal ronden van het einde bij. In de spurt liet de snelle Segers de anderen geen kans. Goed voor zijn eerste seizoenszege.

“Het duurde lang eer we vooraan konden aansluiten”, analyseerde Wuustwezelnaar Senne De Meyer zijn wedstrijd. ”Ik reed dan nog lek ook en had daarbij het geluk dat Segers op mij wachtte terwijl ik van fiets wisselde. Daardoor konden we alsnog de aansluiting maken. In de laatste ronden was het een beetje gokken. Mijn ploegmaat Thomas Verheyen probeerde er nog vanonder te muizen op een goeie kilometer van de streep. Ideaal voor mij eigenlijk.”

“Vanhoof kreeg het kloofje niet gedicht. Ik zette me in het wiel van Segers, maar die reed zo hard en is zo sterk in zo‘n lange sprint dat ik er niet meer over geraakte. De sterkste heeft zeker gewonnen. De conditie is goed en dat stelt me gerust in het vooruitzicht van het BK tijdrijden komende week in Gavere. Daar start ik met ambitie. Ik verwacht een toptienplaats, maar ik hoop op de top vijf. Vorig jaar was ik achtste en daar was ik niet helemaal tevreden mee. Gemakkelijk wordt het echter niet om mijn doelstelling te realiseren.”

De Decker: “Te gretig in begin”

Tijl De Decker werd in de spurt voor de vijfde plaats geklopt door Gerry Druyts, maar kon terugblikken op een mooie prestatie.

“Misschien koerste ik in het eerste deel van de wedstrijd iets te gretig met mijn demarrages”, aldus de Wommelgemnaar. ”Ik zit echter midden in mijn examens en ik bruiste van energie, waardoor ik voluit wilde koersen. (lacht) Ik kreeg echter niet de juiste renners mee om verder te kunnen uitlopen op het peloton. Toen we weer gegrepen werden, moest ik even recupereren en net dan reed een groepje weg. Samen met Druyts en Uytdewilligen heb ik nog geprobeerd in de achtervolging te gaan op de vier koplopers, maar die waren al te ver uitgelopen. Ik hoop in de zomermaanden toch mijn slag te slaan en mik vooral dan op het BK in augustus.”

Vastgoed

Jobs in de regio