Een beeld uit de wedstrijd tussen Lierse (zwart) en Zandhoven. Mehdi Tarfi speelde nog niet mee. 

Een beeld uit de wedstrijd tussen Lierse (zwart) en Zandhoven. Mehdi Tarfi speelde nog niet mee. © koen fasseur

Mehdi Tarfi is eindelijk een Pallieter: “Ik ben heel erg blij dat het er alsnog van is gekomen”

De kop is er nu helemaal af voor Lierse in het nieuwe seizoen, nadat de Pallieters zaterdag in Zandhoven een eerste oefenmatch afwerkten en met 1-3 wonnen. Dat gebeurde nog zonder Mehdi Tarfi, aanwinst nummer zes al deze zomer op het Lisp. “Ik duik met heel veel goesting deze nieuwe uitdaging in”, zegt het offensieve woelwater.

Kurt Guldentops

Mehdi Tarfi heeft nog geen training in de benen. Normaal sneed hij deze week terug het nieuwe seizoen aan met Deinze, maar vrijdag voelde het akkoord met Lierse toch eerder aan als een verlossing voor de 28-jarige ervaren aanvallende middenvelder. Ook al zwaaide hij met een goed gevoel af bij de Oost-Vlamingen, waarmee hij destijds de promotie van eerste nationale naar de 1B Pro League realiseerde.

“Ik kan geen slecht woord over de club zeggen”, aldus de middenvelder. “Het gaat er heel familiaal aan toe, alles was perfect geregeld. Ik kende er ook vier mooie jaren, maar vorig seizoen bleef ik steken op dertien matchen. De concurrentie was moordend. Voor iedere positie waren er haast drie opties. Dan hang je van de keuze van de trainer af. Op mijn 28ste wil ik vooral voetballen, op een veld staan. Dat en het feit dat er na de overname toch wel wat onduidelijkheid heerst in Deinze, heeft de keuze voor Lierse heel gemakkelijk gemaakt voor mij.”

Mehdi Tarfi stond immers niet voor het eerst op de radar van Lierse. Ook de voorbije seizoenen hengelden de Pallieters al een paar keer naar de diensten van de Brusselaar en ontstond er een band tussen de speler en voorzitter Luc Van Thillo.

“Het klopt dat er de voorbije seizoenen al eens contact was, maar een transfer is er toen niet van gekomen. Ik hing destijds ook nog vast aan Deinze. Deze keer heb ik geen seconde getwijfeld. Ik sprak al vaker met voorzitter Luc Van Thillo en geloof helemaal in het project van de club waarin ze jaar na jaar een stapje hoger willen zetten. Om die reden tekende ik ook een contract voor twee seizoenen. Ik wil mee helpen bouwen aan de opmars van deze toffe club. Lierse heeft weldra een nieuw stadion, fantastische en vele supporters en een bestuur met gezond verstand. Die mix moet en zal tot successen leiden.”

Vandaag eerste training

Medische testen legde Tarfi intussen af, vandaag volgt zijn vuurdoop op het veld tijdens een eerste groepstraining. Zich snel inpassen is zijn eerste persoonlijke ambitie.

“Dat staat nu voorop. Al is er over een dikke week al opnieuw een pauze. Van die tussenstop zal ik gebruikmaken om wat extra bij te trainen en de verloren dagen van de voorbije weken in te halen. Dan volgt nog een maand richting competitiestart om me vol in de ploeg te integreren. Ik hoop vooral wat meer ervaring en rust in de groep te brengen. Ik kende Lierse vorig seizoen als een enthousiaste, maar ook jonge ploeg. Het is belangrijk om een mooi evenwicht te krijgen tussen jeugd en ervaring. Daar wil ik mee een rol in spelen en voor meer balans zorgen.”

De ambitie van Lierse is straks om binnen de eerste zes te eindigen en daarbij het beoogde stapje voorwaarts te zetten.

“Dat moet zeker de bedoeling worden, al kan je vandaag nog weinig uitspraken doen over hoe het seizoen zal verlopen. Er is slechts één constante: 1B zal ook dit seizoen opnieuw een bikkelharde reeks worden, met wedstrijden waarin details bepalen en iedereen zich telkens meer dan honderd procent moet geven. Elke verslapping wordt in deze reeks keihard afgestraft. We moeten gewoon zien dat we in het weekend van 12 augustus klaar zijn. Laten we daar vooral de focus op houden.”

Meer kansen om te promoveren

1B gaat straks met twaalf teams van start. Het nieuwe competitieformat, dat eind vorige week werd voorgesteld, voorziet weldra in zestien ploegen en meer kansen om de stap naar de Jupiler Pro League te zetten.

“Alles is beter dan vier keer tegen elkaar spelen. Op die manier zetten we dit seizoen al een stap voorwaarts. Maar het klopt dat er weldra meer kansen zullen komen om te promoveren. Vandaar is het belangrijk om de komende maanden opnieuw een trede hoger te klimmen met Lierse.”

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio