Gauthier Onclin mocht in Duffel het zegegebaar maken. “Het is gewoon fijn om jonge Belgische talenten de kans te geven om dicht bij huis extra ervaring op te doen”, aldus eigenares Eline Nagels. 

Gauthier Onclin mocht in Duffel het zegegebaar maken. “Het is gewoon fijn om jonge Belgische talenten de kans te geven om dicht bij huis extra ervaring op te doen”, aldus eigenares Eline Nagels. © Tom GOYVAERTS

Gauthier Onclin wint eerste editie van ITF-toernooi in Duffel van eigenares Eline Nagels: “Dit is zeker nog voor herhaling vatbaar”

Geen twintigste ITF-zege voor smaakmaker Christopher Heyman (ATP 483) op TC De Pollepel in Duffel, maar wel winst voor een andere Belg in het 15.000 dollar-toernooi. Het 21-jarige Waalse talent Gauthier Onclin (ATP 509) klopte de Luxemburger Chris Rodesch (ATP 1370).

KURT GULDENTOPS

Onclin mag terugblikken op een prachtweek in Duffel, waar hij nauwelijks één set prijsgaf. Dat was in zijn halve finale tegen de Roemeen Cezar Cretu. Een match waarin hij in de beslissende set indrukwekkend terug recht kroop en met 6-2 won. In de finale stuitte Onclin op de Luxemburger Chris Rodesch, de killer van Christopher Heyman in de kwartfinales. Maar andermaal haalde Onclin een hoog niveau en won met 6-4 en 6-3.

Ondanks de vervroegde uitschakeling van Christopher Heyman werd de eerste editie van het ITF-toernooi in Duffel best wel een voltreffer.

“De eindbalans is heel positief”, weet eigenares Eline Nagels. “Met Alfonso Gonzalez als driver hadden we uiteraard ook wel een klasbak in huis. Hij deed eerder al ervaring op in het organiseren van ITF-toernooien in Odrimont. Hij mag de pluim op zijn hoed steken dat alles perfect is verlopen. En ja, uiteraard was de uitschakeling van Christopher Heyman in de kwartfinales een domper. Als je zo’n internationaal toernooi organiseert, hoop je altijd dat een smaakmaker van in de buurt het ver schopt.”

Dat kan over een kleine twee maanden, want van 14 tot 21 augustus staat eveneens op TC De Pollepel het IFT-toernooi voor vrouwen op de agenda. Met zeker van de partij de in Koningshooikt wonende Vicky Van de Peer.

“Vicky reageerde enthousiast en dat doet ons veel plezier. Het is altijd fijn om iemand van de heel dichte buurt op zo’n toernooi te hebben. We zullen haar warm ontvangen en ondersteunen. Ze heeft er een sterk voorjaar opzitten in het internationale circuit. Het zou super zijn als ze die lijn ook hier in Duffel door zou trekken. Het is alvast iets om heel erg naar uit te kijken”, weet Eline Nagels.

Kortom, internationaal proftennis wordt heel positief omarmd op TC De Pollepel en is voor herhaling vatbaar.

“Het is gewoon fijn om jonge Belgische talenten de kans te geven om dicht bij huis extra ervaring op te doen. Kijk naar Alexander Blockx, die een schitterende match speelde tegen halve finalist Cezar Cretu en uiteindelijk pas in drie sets sneuvelde na twee keer 7-6-verlies.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio