©  BELGA

Wouter Biebauw hangt zijn (hand)schoenen aan de haak

Je zal Wouter Biebauw vandaag niet tegen het lijf lopen op de eerste training van Beerschot . De 38-jarige doelman hangt de schoenen aan de haak. Beerschot had hem nog een contract voor een extra seizoen voorgeschoteld, maar Biebauw had slechts één voorwaarde: dat Mike Vanhamel de club zou verlaten.

kofr

Beerschot vond echter geen oplossing voor Vanhamel, die nog twee jaar onder contract ligt op het Kiel, en dus besloot Biebauw dan maar zelf om er een streep onder te trekken. Biebauw was ruim twintig jaar actief als profvoetballer. Hij stond in doel bij KRC Zuid-West Harelbeke, KSV Roeseleare, KV Mechelen, KV Oostende en Beerschot.

Na de winterstop nam hij bij Beerschot de plek in van de verguisde Vanhamel. Hij kreeg bij afwezigheid van Ryan Sanusi zelfs twee keer de aanvoerdersband om de arm. “Ik wil al mijn clubs bedanken voor de kansen die ik gekregen heb om mijn talent en passie te mogen tonen aan het grote publiek.”

“Bedankt aan alle trainers, kinesisten, dokters en medewerkers van die clubs! Mede door hun goeie begeleiding heb ik zo lang deze mooie job kunnen uitoefenen. Bedankt aan mijn managers en aan alle mensen die voor mij gesupporterd hebben. Als laatste bedank ik mijn gezin en familie voor de enorme steun en de vele opofferingen tijdens mijn carrière. Stay tuned for what’s next”, schrijft Biebauw op Facebook. Dat laatste woordje is een duidelijke hint naar zijn nieuwe carrière: Biebauw wordt keeperstrainer bij Club NXT.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Beerschot: verlengd verblijf voor Vanhamel en Biebauw, afscheid van Coulibaly?

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio