Dexter Holland, zanger van The Offspring. 

Dexter Holland, zanger van The Offspring. ©  Gil Plaquet

The Offspring op Graspop: een polonaise, maar ook iets te veel gezapigheid

De Amerikaanse punkgroep The Offspring heeft op Graspop een polonaise veroorzaakt. Het publiek was blij dat de band vooral nummers uit hun populairste albums Smash en Americana speelde.

Christof Willocx

Zanger Dexter Holland is zwaar geworden. En leadguitarist Noodles ziet er flink ouder uit dan in de glorieperiode van deze band. Maar de grootste successen van The Offspring dateren dan ook van de jaren negentig, toen de band wereldhits scoorde met Self Esteem en Pretty fly (for a white guy). Toch was het een ander nummer, Why don’t you get a job?, dat in Dessel een flinke polonaise in gang zette.

Het optreden was dus leuk, maar het was tegelijk overduidelijk dat deze groep zijn beste tijd heeft gehad. Wie The Offspring in de jaren negentig op Rock Werchter zag, keek naar een frisse punkgroep die snedig te keer ging. Vandaag is The Offspring een oudere band, die zich ook zo gedraagt op het podium. Echt veel energie zit er bij deze vijftigers niet meer in. Dexter Holland beweegt weinig, staat er een beetje opgeblazen bij en lijkt te aanvaarden dat zijn band vooral een nostalgieact is geworden.

Gitarist Noodles. 

Gitarist Noodles. ©  Gil Plaquet

Dat is niet erg. Van nostalgie kunnen veel mensen gelukkig worden. En de groep speelt ook nog altijd heel degelijk. Maar zoals wel eens kan voorvallen op Graspop, is de conclusie dat deze groep eigenlijk zijn beste tijd heeft gehad. Zelfs de iconische ‘lalala’-intro van hun grootste hit Self esteem, klonk nogal gezapig. Maar dat deert niet. The Offspring was op Graspop een leuk tussendoortje. Dat heeft ook zijn waarde.

Er stond een kindje op de eerste rij bij The Offspring. 

Er stond een kindje op de eerste rij bij The Offspring. ©  Gil Plaquet

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio