Koen Thijs geeft het dirigeerstokje van koninklijke harmonie Sint-Amelberga door aan Jun den Oudsten. 

Koen Thijs geeft het dirigeerstokje van koninklijke harmonie Sint-Amelberga door aan Jun den Oudsten. ©  kristin matthyssen

Jun den Oudsten, die tweede jongste is, neemt dirigeerstokje harmonie over van Koen Thijs

Zandhoven

Koninklijke harmonie Sint-Amelberga uit Zandhoven deed haar eerste concert sinds de coronacrisis, en dat meteen onder een nieuwe dirigent.

De 32-jarige Jun den Oudsten nam tijdens het tuinconcert het dirigeerstokje over van Koen Thijs, die in totaal 23 jaar dirigent was van de Zandhovense harmonie, met enkele ‘tussendirigenten’. Koen is als Zandhovenaar en professioneel hoornspeler nauw verbonden met de harmonie. Enkele jaren geleden gaf hij het stokje een eerste keer door aan Stef Verpraet, die om beroepsredenen moest stoppen.

Nadien hielpen Dirk Hannes en Koen Thijs de harmonie verder uit de nood, maar Thijs - nog revaliderend van een rugoperatie - is blij dat er nu toch een nieuwe dirigent werd gevonden. “Het zijn de jonge mensen die het gaan moeten trekken”, zegt hij. “Ik wil nog wel eens depanneren als Jun niet kan, maar ik ben blij dat er een opvolger is.” Ook voorzitter Frans Roofthooft is content. “Ik ben nu niet meer de oudste van de harmonie, maar Jun is den Oudsten”, grapt hij.

Voorzitter Frans Roofthooft bij de introductie. 

Voorzitter Frans Roofthooft bij de introductie. ©  kma

Jun den Oudsten groeide op in Utrecht en is momenteel ook dirigent van de Eendracht in Oosterlo. Hij woont sinds 2013 in Antwerpen omdat hij nog voortgezette studies aan het conservatorium kwam volgen. In Amsterdam voltooide hij onder meer een studie HaFaBra (harmonie, fanfare, brasband).

Jun den Oudsten bij aanvang van het tuinconcert. 

Jun den Oudsten bij aanvang van het tuinconcert. ©  kma

Grappig: ondanks zijn naam is Den Oudsten de op één na jongste nu van harmonie Sint-Amelberga. Alleen de dochter van de vorige dirigent Koen Thijs die klarinet speelt en 26 is, is jonger. “Het zijn fijne mensen om mee te werken in Zandhoven”, zegt Jun, die zelf onder meer hoorn speelt. (kma)

© kma

Het tuinconcert. 

Het tuinconcert. ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio