De stand van de nieuwe oudervereniging van basisschool De Wingerd, dat nu ook de kleuterschool Hertebos onder haar vleugels heeft. 

De stand van de nieuwe oudervereniging van basisschool De Wingerd, dat nu ook de kleuterschool Hertebos onder haar vleugels heeft. © JAA

Hete Dorpsdag komt pas ’s avonds echt op gang

‘s-Gravenwezel -

Het was bakken en braden op de Dorpsdag in ’s-Gravenwezel en niet alleen in de vele hamburgerkramen.

Door de hitte kwam de braderij eerder rustig op gang. Maar vanaf een uur of acht werd het er toch gezellig druk. Harmonie Takje Worden Boomen en andere bands zorgden voor muziek. Niet met een onweer, maar met de knallen van het traditionele vuurwerk werd rond 23 uur een eind gemaakt aan het volksfeest in de Kerkstraat en Wijnegemsteenweg.

Op de stand van de nieuwe ouderraad van De Wingerd werden wafels verkocht en kon je allerlei spelletjes spelen. De stemming was er uitstekend omdat de kleuterschool Hertebos gered werd en voortaan deel zal uitmaken van De Wingerd. De ouders rekenen erop dat er in september zo’n vijftig kleuters zullen starten in de voortaan gemeentelijke kleuterschool.

Optiek Anke Fierens verkocht kaas en wijn ten voordel van De Twee Gezusters, het opvangtehuis om de hoek.

Optiek Anke Fierens verkocht kaas en wijn ten voordel van De Twee Gezusters, het opvangtehuis om de hoek. © JAA

Anke Fierens, die nu al 38 jaar een optiekzaak uitbaat in de Kerkstraat, verkocht niet alleen brillen. Ze schonk cava, wijn en had kaasschotels gemaakt waarmee je meteen het lokale goede doel van De Twee Gezusters kon steunen. Daar worden veertig kinderen opgevangen die om uiteenlopende redenen niet in het eigen gezin kunnen wonen. De kinderen zelf hadden uit dankbaarheid voor deze solidariteitsverkoop een mooie tekening gemaakt om Ankes stand op te fleuren. Zij kreeg ook steun van echtgenoot Paul en zoon Tom. 

Uiteindelijk zal Anke Fierens straks 575 euro schenken aan De Twee Gezusters. Met dat bedrag zullen de beheerders buitenspeelgoed aankopen voor de kinderen.  (jaa )


 

 © JAA


 

 © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio