© ATV

Massale vechtpartij in Merksem na einde voetbalmatch van FC Antje tegen Aalst : één supporter gewond naar ziekenhuis gebracht

Merksem -

Na een voetbalwedstrijd tussen FC Antje en Aalst die plaatsvond in het Jef Mermansstadion van City Pirates in Merksem is het zaterdagavond tot een massale vechtpartij gekomen. Een honderdtal supporters ging met elkaar op de vuist. Politie moest tussenbeide komen en stuurde ook hondenpatrouilles ter plaatse. Eén supporter raakte gewond toen hij een stoel tegen zijn hoofd kreeg.

nelo

De vechtpartij ontstond rond 20.45u aan het voetbalstadion van City Pirates in Merksem. De ploeg uit Merksem had zelf niets met de organisatie te maken, de wedstrijd werd gehost door FC Antje.

“Na de wedstrijd is er een groot gevecht ontstaan tussen de supporters”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Negentig tot 150 mensen gingen met elkaar op de vuist.” De escalatie kon na enkele minuten opgebroken worden.

De politie kwam massaal ter plaatse. Er werden ook hondenpatrouilles gestuurd. “We moesten zo snel mogelijk de situatie de-escaleren. Alles wat de supporters konden vastpakken, werd gebruikt als wapen. Eén persoon kreeg hierbij een stoel tegen het hoofd geworpen, hij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht”, aldus Bruyns.

“FC Antje is een organisatie die matchen organiseert tussen regio’s, waar zowel professionele voetballers als amateurs aan kunnen meedoen tijdens het off-season”, legt voorzitter Andy Kisema uit.

Nu ging het om de laatste wedstrijd van het seizoen, tussen Antwerpen en Aalst. “De wedstrijd zelf verliep heel sfeervol, nadien ontstond er een conflict tussen twee supporters die naar verluidt al een geschiedenis hadden”, verheldert Kisema. “Maar de politie kwam snel tussenbeide en het conflict, dat wel heftig was, heeft op zich maar twee minuten geduurd.”

De beelden van de vechtpartij werden zondagochtend door Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken verspreid op sociale media. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen