Joris Duys en Natania Van de Schoor in de zaal die ze als wijnbar gaan inrichten. Nu wordt er nog les gegeven. 

Joris Duys en Natania Van de Schoor in de zaal die ze als wijnbar gaan inrichten. Nu wordt er nog les gegeven. © Chris Van Rompaey

Wijnbar Piquette opent tijdens zomervakantie pop-up in Timmermans-Opsomermuseum

Lier -

Joris Duys en Natania Van de Schoor openen begin juli in het voormalige Timmermans-Opsomermuseum in de Netelaan in Lier de pop-up Bar Piquette. Hun Stadsbistro Salto! in de Rechtestraat sluit daardoor wel tot eind augustus de deuren.

Chris Van Rompaey

“We nestelen ons in de voormalige Van Boeckelzaal van het museum, dus links als je de inkomhal binnenkomt. Aan de achterzijde van het gebouw beschikken we ook nog over een ruim zomerterras met uitzicht op het stadspark. De focus ligt op de wijnen die we zelf invoeren, maar je gaat hier natuurlijk ook iets kunnen eten. De keuze zal iets beperkter zijn dan in onze stadsbistro, want er staat hier uiteraard geen professionele keuken”, zegt chef-kok Joris Duys.

Het idee om een pop-upwijnbar in het Timmermans-Opsomermuseum te openen, ontstond vorige zomer toen Joris en Natania op de evenementenweide achter het museum met wijnbar Piquette aan Stadshaven deelnamen. “Tja, als je van de stad de toelating krijgt om in zo’n exclusief gebouw iets te doen, dan moet je niet twijfelen. Bovendien kunnen we zo onze nieuwe activiteit, het importeren en verkopen van wijn, wat meer in de kijker zetten”, onderstreept Joris Duys.

“Als je van de stad de toelating krijgt om in zo’n exclusief gebouw iets te doen, dan moet je niet twijfelen”, vindt Joris Duys, hier bij de smidse van Louis Van Boeckel.

“Als je van de stad de toelating krijgt om in zo’n exclusief gebouw iets te doen, dan moet je niet twijfelen”, vindt Joris Duys, hier bij de smidse van Louis Van Boeckel. © Chris Van Rompaey

Het openen van de tijdelijke wijnbar in het voormalige museum betekent wel dat Stadsbistro Salto! een kleine twee maanden zal sluiten. “Dat is een keuze die we inderdaad moesten maken. Maar in de zomer is het in Salto! sowieso al iets minder druk en bovendien werken we sinds de coronacrisis zonder personeel. Dus beide zaken gelijktijdig openhouden was echt geen optie”, verduidelijkt Natania Van de Schoor.

Bar Piquette opent begin juli, maar de precieze datum staat nog niet vast. Je kunt er tot en met zondag 28 augustus terecht, van woensdag tot en met zondag. De andere gelijkvloerse zalen van het Timmermans-Opsomermuseum worden in juli en augustus ingepalmd door Galerij Artisjok. (cvr)

www.saltolier.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio