©  Kais Bodensieck/PDC Europe

Bloedheet of niet, Kim Huybrechts en populaire Dimitri Van den Bergh smullen van zege: “Job done!”

“Ik ben een dikkerdje dus ik heb altijd last van de warmte”. Een grappende Kim Huybrechts stond zijn zweet nog af te vegen nadat hij zich samen met Dimitri Van den Bergh plaatste voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. “Het was niet super, maar goed genoeg”, klonk het bij Team Belgium.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zetten Polen vlot opzij en stoten door naar kwartfinales World Cup of Darts

Wie denkt dat darters niet zweten, had best eens de (geweldige) sfeer komen opsnuiven in de Eissporthalle in Frankfurt. Bloedheet en benauwd was het in de ijshockeyzaal die omgetoverd was tot een dartsparadijs. Ruim 3.000 dolenthousiaste dartsfanaten zorgden voor een sfeertje, maar ook voor veel warmte. Het was ei zo na niet te doen voor de darters.

“Ik denk dat het een graad of 42 was op dat podium”, zuchtte Huybrechts. “Het was echt super warm, niet normaal. Het is wel een dingetje. Het was ook al een warme dag geweest. Dat maakt het wel… Ik ben normaal iemand die heel lang ingooit. Maar nu moest ik mijn momenten kiezen, anders was het gewoon te warm en verspeelde ik te veel energie. Dimitri heeft de hele dag (vanaf 15u30, red.) staan trainen. Als ik dat had gedaan, had je mij van het podium kunnen schrapen (Dan heeft hij een zwembad onder zijn schoenen staan, lachte Van den Bergh). Ik train wel graag, maar ik heb me dit deze keer gewoon bespaart.”

 

 ©  Kais Bodensieck/PDC Europe

“Goed genoeg”

Van den Bergh had het ook warm, maar had zowaar nog een t-shirt onder zijn Belgische kleuren aan. “Ja, ik draag dat altijd”, klonk het. “Ik weet dat het warm gaat zijn en dus dat we gaan zweten. Ik kan er niet tegen als mijn dartshirt op mijn lichaam kleeft. Dat andere shirt neemt al het zweet op, dus ik voel er normaal gezien niet al te veel van. We hebben ook allebei goed gegooid, de dubbels geraakt op de juiste momenten, dus het had niet zo’n grote invloed op onze prestatie.”

“Het was niet super, maar goed genoeg”, knikte Huybrechts instemmend. “Meer moet je eigenlijk ook niet doen. We kunnen hier allebei 110 of 120 gemiddeld gooien, maar wat ben je daarmee? We zullen dat bijhouden voor de volgende ronde(n). Job done dus, zoals tegen Japan.” Van den Bergh beaamt. “Dit was dé match van de avondsessie en we hebben het er goed vanaf gebracht, dan mag je blij zijn. We pakken dit weeral mee.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de partij danste het publiek meermaals op de naam van Dimitri Van den Bergh, die in het begin van zijn carrière vaak in Duitsland speelde en er dan ook enorm populair is.

“Als ze jouw naam scanderen, krijg je vleugels. Als ze dat niet doen, dan moet je dat van jezelf kunnen afzetten en verlies je energie. Nu denk je van komaan, gooi ze erin. Dus ik doe altijd mijn dansje, zoals Kim me aanraadt. Om het publiek mee te krijgen. Dat kan alleen maar in ons voordeel zijn”, klonk het.

 

 ©  Kais Bodensieck/PDC Europe

Nu volgt een clash met het Australië van Damon Heta en Simon Whitlock, het vijfde reekshoofd. De Aussies wonnen pas na een dubbelwedstrijd van Zweden.

“Een nieuwe uitdaging”, wist Van den Bergh. “Het is een nieuwe horde. Als je hard werkt, dan geraak je over elke horde. Er is altijd wel een oplossing. We zijn alvast niet bang van hen.” Dat vond ook Huybrechts. “Ze hadden het lastig tegen Zweden, maar ze kunnen zondag evengoed hoge gemiddeldes gooien en dan sta je daar. Maar we gaan ons eigen ding doen, zij moeten ons verslaan. Als we ons eigen spel spelen, dan winnen we.”

 

 ©  Kais Bodensieck/PDC Europe

Vastgoed

Jobs in de regio