©  EPA-EFE

Wat een slijtageslag! Belinda Bencic heeft meer dan drie uur nodig om Maria Sakkari klein te krijgen

De Zwitserse Belinda Bencic (WTA 17) is de eerste finaliste op het WTA-toernooi in het Duitse Berlijn (gras/757.900 dollar). In haar halve finale haalde de nummer acht op de plaatsingslijst het van het Griekse tweede reekshoofd Maria Sakkari (WTA 6) met 6-7 (6/8), 6-4 en 6-4 na een marathonmatch van 3 uur en 10 minuten.

Jens JacobsBron: BELGA

De Zwitserse Belinda Bencic en de Griekse Maria Sakkari gaven elkaar in Berlijn geen duimbreed toen. Ondanks de hitte maakte de twee dames er een absolute marathonmatch van. Na drie uur en tien minuten moest Sakkari na 6-7 (6/8), 6-4 en 6-4 toch het hoofd buigen.

Bencic won op de Olympische Spelen van Tokio afgelopen zomer goud in het enkelspel en kaapte in het vrouwendubbel de zilveren medaille weg. Ze doet zondag een gooi naar haar zevende titel op het WTA-circuit. Ze won ook twee WTA 125K Series-toernooien.

Ons Jabeur vervoegt Belinda Bencic in finale

De Tunesische Ons Jabeur (WTA 4) vervoegt de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 17) in de finale van het WTA-toernooi van het Duitse Berlijn (gras/757.900 dollar). In de halve finale was Cori Gauff (WTA 13) zaterdag het kind van de rekening met 7-6 (7/4) en 6-2.

Voor Jabeur, die momenteel twee WTA-trofeeën in de prijzenkast heeft staan (Birmingham 2021 en Madrid 2022), wordt het de achtste finale op een WTA-toernooi.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio