©  AFP

Kirsten Flipkens vlot naar de tweede kwalificatieronde in Eastbourne na knappe zege tegen Kristina Mladenovic

Kirsten Flipkens (WTA 252) heeft haar eerste horde in de kwalificaties van het WTA-toernooi van het Engelse Eastbourne (gras/757.900 dollar) succesvol genomen. De Française Kristina Mladenovic (WTA 115) moest in twee sets de duimen leggen: 6-4 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 28 minuten.

Jens JacobsBron: BELGA

Flipkens kreeg met de Française Kristina Mladenovic meteen een zware tegenstander tegenover zich. Toch liet dat de Kempense niet ontmoedigen. Sterker nog, na een uur en 28 minuten mocht Flipper het zegegebaar maken.

Als Flipkens de hoofdtabel wil halen, zal ze in de tweede plaatsingsronde voorbij de Chinese Xiyu Wang (WTA 100) of de Bulgaarse Viktorya Tomova (WTA 129) moeten geraken.

Flipkens, 36 jaar inmiddels, bereidt haar afscheid in het enkelspel voor. Het grandslamtoernooi van Wimbledon wordt haar laatste kunststukje.

Elise Mertens kan Maryna Zanevska treffen in tweede ronde

Elise Mertens (WTA 30) kan mogelijk Maryna Zanevska (WTA 67) treffen in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Engelse Eastbourne (gras/757.900 dollar), dat volgende week plaatsvindt.

In de eerste ronde behoort een duel tussen Zanevska en Kirsten Flipkens (WTA 252) dan weer tot de mogelijkheden. Flipkens moet daarvoor wel dus nog een kwalificatiehorde zien te nemen. Mertens is vrij in de eerste ronde.

Flipkens neemt aan de zijde van Kristina Mladenovic ook nog deel aan het dubbelspeltoernooi. Daarin werden ze uitgeloot tegen de Canadese Gabriela Dabrowski en de Mexicaanse Giuliana Olmos.

Het dubbelspel zal er voornamelijk in het teken staan van de rentree van Serena Williams, bijna een jaar na haar laatste match op Wimbledon. De 23-voudige grandslamwinnares dubbelt samen met de Tunesische Ons Jabeur.

Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar, schiet op 27 juni uit de startblokken in Londen.

Vastgoed

Jobs in de regio