©  BELGA

“Axel Witsel heeft zijn keuze gemaakt en legt maandag medische tests af bij Atlético Madrid”

Axel Witsel is op weg naar Atlético Madrid. Dat bericht de Waalse openbare omroep RTBF. De Rode Duivel is einde contract bij Borussia Dortmund en zou komen maandag zijn medische tests afleggen in de Spaanse hoofdstad, waar een contract van één seizoen met optie op een extra seizoen zou klaarliggen.

Sam Varewyck

Witsel werd de laatste tijd met verschillende clubs in verband gebracht, waarvan Olympique Marseille de meest concrete optie leek. Atlético Madrid zou nu toch de nieuwe thuishaven van de Rode Duivel gaan worden. Na de medische tests op maandag zou het contract komende dinsdag getekend worden. Witsel zou intussen ook al een “constructief gesprek” gehad hebben met Atlético-trainer Diego Simeone, schrijft RTBF.

De intussen 33-jarige Witsel zou dankzij deze overstap voor het eerst in La Liga uitkomen. Hij speelde voorbij vier seizoen bij Borussia Dortmund, waar hij eind deze maand zijn contract ziet aflopen. Daarvoor was hij ook al actief bij het Chinese Tianjin, Zenit Sint-Petersburg en Benfica. Zijn carrière begon hij bij Standard, waar hij ook de jeugdreeksen doorliep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europees voetbal