©  Getty Images

Moedige Remco Evenepoel blijft vechten in Ronde van Zwitserland, maar: “Ik merkte dat het niveauverschil met de allerbesten er toch nog is”

In de loodzware bergrit tussen Albri en Malbum vocht Remco Evenepoel terug na twee mindere dagen. Evenepoel kon langer met de klassementsrenners mee en gooide zelfs even een bommetje. Achteraf toonde hij zich realist en positivist: “Ik ben niet zo ontploft als gisteren, maar het niveauverschil met de allerbesten is er toch nog.”

Maarten Vanhoof

“Mijn demarrage bekoop ik mij misschien op het einde”, aldus een eerlijke Evenepoel. “Op een vlak stuk voelde ik dat mijn benen wat volliepen, waardoor ik voor mijn eigen tempo moest kiezen. Dat was nog steeds vrij hoog, maar ik merkte dat het niveauverschil met de allerbesten er toch nog is.”

“Met heel de ploeg hebben we vandaag wel een goede rit gereden”, zag Evenepoel ook wel het positieve na de loodzware bergrit. “Tim (Declercq, red.) en Knox hebben me goed afgezet aan de twee klimmetjes en daarna was het aan mij. Ik had vooraf gezegd dat ik misschien al zou gaan aan de voet van de slotklim, maar Fuglsang wou me niet laten gaan. Over het algemeen ben ik wel blij. Zeker omdat ik niet zo ontploft ben als gisteren, ik zet op het einde nog niet helemaal op mijn limiet.”

Toch nog top 10?

Morgen volgt er nog de beslissende slottijdrit van 25,6 kilometer in Liechtenstein. Over een golvend parcours hoopt Evenepoel er de ritzege te pakken. “Ik ben na de rit van vandaag weer wat plekjes opgeschoven in het klassement. Als ik morgen nog een goede tijdrit rijd, is de top tien misschien nog haalbaar. Ik probeer er voor de ritwinst te gaan. Al is Küng ook heel sterk. Ik acht hem meer kans toe om de tijdrit te winnen. Maar ik heb hem wel al eens geklopt dit jaar, dus dat steek ik in mijn hoofd. Ook met Geraint Thomas houd ik rekening.”

Volgende week trekt Evenepoel nog naar het BK, maar daarna volgt er een koersloze maand. “Ik zit al aan 40 koersdagen dit jaar, wat toch vrij veel is. Ik wil zo fris mogelijk aan de Vuelta starten. Dat was hier iets minder het geval.”

Vastgoed

Jobs in de regio