Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Veertigtal kinderen (6 en 7) onwel door uitgevallen airco op schoolbus

Ekeren -

Het warme weer heeft vrijdag voor ongerustheid gezorgd op een schoolbus in Ekeren. Een groep schoolkinderen, tussen 6 en 7 jaar, was op de terugweg van een daguitstap. Omdat de airco op de bus was uitgevallen, werden de kinderen onwel. De kinderen werden opgevangen door een tankstation en school in de omgeving, de Antwerpse politie deelde water uit.

nelo

Een veertigtal schoolkinderen van 6 en 7 jaar oud waren vrijdagmiddag onderweg van een uitstap naar huis. “Op de Kapelsesteenweg in Ekeren is de bus gestopt omdat de airco was uitgevallen”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Omdat de kinderen zich niet lekker voelden, is uit voorzorg een ambulance uitgestuurd. Niemand van de kinderen was er erg aan toe.”

Een nabijgelegen tankstation bood in eerste instantie een koele plaats aan en werknemers van een plaatselijke gym zorgden ervoor dat de politie snel water kon uitdelen. Wat later konden de kinderen afkoelen in een school.

De busmaatschappij regelde snel een bus met een werkend koelsysteem. “De verkeerspolitie begeleidde de bus vanuit Oost-Vlaanderen tot op de plek waar de defecte bus was gestrand. Alle kinderen konden zonder medische problemen op de koele bus stappen en hun reis naar huis verder zetten”, zegt Bruyns. (nelo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio