© BFM

Koppel (76) wordt aangereden door auto: “Ze waren onderweg naar de kerk voor een uitvaart”

Lier, Lint -

Een 76-jarig koppel uit Lint is zaterdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kesselsesteenweg in Lier. De twee werden door een auto gegrepen toen ze naar de kerk onderweg waren om er een uitvaartplechtigheid bij te wonen.

Het zware ongeval gebeurde kort na half tien, zaterdagochtend. Het bejaarde koppel uit Lint had de auto geparkeerd op de Kesselsesteenweg en was te voet onderweg naar de kerk van de Heilige Familie op de Berlaarsesteenweg om er de uitvaart van meester-drukker Jef De Bie bij te wonen. Die overleed afgelopen maandag op 85-jarige leeftijd.

De rijbaan bleef een klein uurtje volledig versperd. 

De rijbaan bleef een klein uurtje volledig versperd. © BFM

Het koppel werd aangereden door een auto die richting Lierse Ring reed en kwam daarbij zwaar ten val. Door de hoge temperaturen en hevige zon, kwam de brandweer met een tent ter plaatse zodat de slachtoffers daarin de eerste zorgen konden krijgen.

De politie tekende de plaats van de aanrijding af. 

De politie tekende de plaats van de aanrijding af. © BFM

De twee zouden voornamelijk breuken hebben opgelopen. Ze werden onder begeleiding van de MUG overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto, een vrouw uit Lier, was zwaar onder de indruk van het ongeval.

De politie sloot de Kesselsesteenweg een klein uurtje af voor de vaststellingen en om de hulpdiensten hun werk ongestoord te kunnen laten doen. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren wordt door de politie verder onderzocht. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio