©  BELGA

Antwerpse clubbestuurders overwegend enthousiast over nieuw competitieformat, KV stemde tegen: “Een formule zonder play-offs genoot onze voorkeur”

Bij het verlaten van de algemene vergadering vrijdag, hebben clubleiders gereageerd op het nieuwe format. Bij de meesten overheerste tevredenheid, maar onder meer KV Mechelen stemde tegen en had toch nog op een ander competitieformat gehoopt.

Bron: BELGA

Sven Jaecques (Antwerp):

Sven Jaecques, algemeen manager van Antwerp zag een algemene wil voor een oplossing: “Het is voor niemand perfect, het is voor iedereen een beetje niet goed.”

“We zijn zeker tevreden dat we met een positief verhaal naar buiten kunnen komen”, aldus de manager van Antwerp. “Na vele jaren van corona en ruzie en twisten we nu een plan hebben dat verder gaat dan het format. Een globaal plan met mogelijkheid om te bouwen aan een betere voetbalwereld.” 

Walter Damen (Beerschot):

Walter Damen, ondervoorzitter van stadsgenoot Beerschot is ook blij: “Er is voor het Belgisch voetbal nu eindelijk een langetermijnvisie, die voor iedereen goed is. Elke club kan nu zien hoe die op lange termijn wil uitbouwen. Het is heel belangrijk dat er evaluatieperiodes zijn ingebouwd, voor de integratie van de beloften. Maar dit is een plan en dit is een goed plan, ik ben content.”

Frank Lagast (KV Mechelen):

KV Mechelen stemde tegen het plan, vertelt Frank Lagast, algemeen directeur bij Mechelen: “We hebben niet voor het plan gestemd omdat een competitie met 18 of 20 ploegen en zonder play-offs onze voorkeur bleef genieten. Die formules blijven de voorkeur van onze supporters genieten en die blijven we steunen.”

    Vastgoed

    Jobs in de regio