De Broechemse Okra-leden dopen hun nieuw lokaal op gepaste wijze.        

De Broechemse Okra-leden dopen hun nieuw lokaal op gepaste wijze.  

Okra Broechem heeft nieuw lokaal in Den Boomgaard

Broechem -

In het gemeenschapscentrum Den Boomgaard naast jeugdhuis Krejoel aan de Antwerpsesteenweg is het nieuw lokaal van Okra Broechem geopend. Een feestelijk moment, want het bloeiend Okra Trefpunt Broechem zat eigenlijk al jaren veel te krap behuisd. De gemeente Ranst heeft nu mee voor een oplossing gezorgd.

Kristin Matthyssen
Schepen Jan Dillen en voorzitter François Poel. 

Schepen Jan Dillen en voorzitter François Poel. 

Het nieuw seniorenlokaal van Okra ligt vlakbij de petanqueterreinen, wat op zich al een grote troef vormt, want het spel wordt door veel Broechemse 55-plussers beoefend.

De vereniging telt momenteel 180 leden. “We zaten voorheen op dezelfde locatie aan het gemeenschapscentrum, maar in een ander, veel smaller lokaal”, zegt voorzitter François Poel. “Via de gemeente konden we een huurovereenkomst afsluiten voor deze nieuwe locatie die veel ruimer en ook beter uitgerust is. Vroeger zaten hier de pottenbakkers van de Academie van Lier, maar het lokaal is onherkenbaar veranderd. Voor ons is dit een ideale uitvalsbasis voor al onze activiteiten.”

Een vuistje om goeiedag te zeggen. 

Een vuistje om goeiedag te zeggen. 

Wat Okra Broechem zoal allemaal in zijn mars heeft? “We wandelen en fietsen veel, maar doen ook aan line dance. We gaan hier ook samenkomen voor vergaderingen en feestjes.”

Een eerste feest staat op 23 juni al op het programma, want dan komen een heleboel Okra-groepen uit de omliggende gemeenten naar het Den Boomgaard in Broechem om er Plein op Stelten te vieren, ter gelegenheid van 65 jaar Okra. De Okra-Mobiel stopt er en er zijn tal van activiteiten. “Ons lokaal is ruim, maar we verwachten donderdag zo veel volk dat we wel uitwijken naar de grote zaal”, zegt François.

 

 ©  kma

Jan Dillen (N-VA), schepen van gebouwen, kwam mee toosten op het nieuw seniorenlokaal. “In combinatie met JH Krejoel en de polyvalente zaal hebben we hier als gemeente toch 230.000 euro geïnvesteerd in deze infrastructuur”, zegt schepen Dillen. “Het is goed om te zien dat de Broechemse Okra-leden heel tevreden zijn.”

https://www.okra.be/trefpunt/broechem

 
 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio