© ATV

Antwerpen even de baskethoofdstad van de wereld: alles wat je moet weten over het WK 3x3

Antwerpen is tijdens de Crelan Fiba 3x3 World Cup van 21 tot en met 26 juni heel even de basketbalhoofdstad van de wereld. De beste twintig mannen- en vrouwenteams ter wereld nemen het tegen elkaar op in een meerdaags toernooi. Het is vooral uitkijken naar de prestaties van de 3x3 Belgian Lions bij de mannen, de 3x3 Belgian Cats bij de vrouwen en titelverdedigers Verenigde Staten en China. Alles wat je moet weten over het sportfeest.

LEES OOK. WK 3x3-basketbal strijkt neer in Antwerpen, terwijl profs trainen in sporthal die gesloopt wordt

Waar?

De Groenplaats wordt het middelpunt van het WK. Daar wordt nu een tribune gebouwd voor 1.800 toeschouwers. De spelers kunnen opwarmen op veldjes die op de Grote Markt worden gelegd. Ook daar komt een tribune voor een driehonderdtal fans. Omdat 3x3 ontstaan is uit het pleintjesbasketbal, krijgen ook de Antwerpse pleintjes een rol in het WK.

Het is zeker de moeite om eens te gaan kijken naar het basketbalveld op de Sint-Jansvliet, dat ter ere van het WK een unieke grondtekening kreeg. Ook op het pleintje op de Sint-Andriesplaats komt er een buurtsporttoernooi.

De spelers kunnen opwarmen op de Grote Markt. ©  Dirk Kerstens

Wanneer?

Het gedetailleerde schema is hier terug te vinden. Van dinsdag tot en met vrijdag vinden de groepswedstrijden plaats. Op zaterdag 25 juni gaan de achtste finales en kwartfinales door en op zondag is het aan de halvefinalisten, de wedstrijd voor de derde en vierde plaats en de finale.

Prijs?

De toegang tot het evenement is gratis. Tickets kunnen wel op voorhand voor 7 euro gereserveerd worden, maar dat zal dan enkel voor de wedstrijden op woensdag en donderdag zijn.

De kaartjes voor de kwartfinales (zaterdag), halve finales en finales (zondag) zijn allemaal de deur uit. Je krijgt er dan ook twee bonnetjes bij om iets te gaan drinken in de public plaza naast de main court op de Groenplaats.

Meer info op de officiële website van het WK

LEES OOK. Basketbalplein Sint-Jansvliet krijgt unieke grondtekening

De Groenplaats in Antwerpen is van 21 tot en met 26 juni het middelpunt van het WK 3x3.  ©  Dirk Kerstens

Bij de presentatie van de teams voor het WK 3x3 in Antwerpen gooiden burgemeester Bart De Wever en minister van Sport Ben Weyts ook al een balletje in het Centraal Station. ©  DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal