Brigitte Van Meerbeeck opent een exporuimte in haar gerenoveerde hoeve in Duffel. 

Brigitte Van Meerbeeck opent een exporuimte in haar gerenoveerde hoeve in Duffel. © Joren De Weerdt

Gerenoveerde Duffelse hoeve krijgt nieuw leven ingeblazen als kunst- en designhotspot

Duffel -

Brigitte Van Meerbeeck vormde een oude hoeve in Itterbeek 92 in Duffel om tot een open en multifunctionele expositieruimte. Die gaf ze de naam Speez, wat verwijst naar het Engelse woord voor ruimte: space.

Chris Van Rompaey

“Speez is een kunstgalerij en high-end ‘space’ waar je fraaie, minimalistische en multifunctionele (outdoor) designmeubelen en kunstwerken vindt. Daarnaast fungeert Speez ook als een platform voor jonge, Belgische artiesten en designers. Je vindt hier kunstwerken van onder meer Bas Pattyn, designstukken van Belgische labels waaronder Wünder, Manutti, Functionals, Serax by Vincent Van Duysen en XL Boom, maar evengoed ook ontwerpen van jonge getalenteerde, nog onbekende designers en artiesten”, zegt Brigitte Van Meerbeeck, zelf actief in de reclame-, communicatie- en ontwerpwereld.

 

 © Joren De Weerdt

“Met de knappe betonstructuren en de uitgepuurde vormgeving herleiden we heel de ruimte tot de essentie en domineert het ‘less is more’-principe. Verschillende stijlen gaan enerzijds harmonieus in elkaar over en vormen een perfecte symbiose. Anderzijds vloeit de interieurbeleving naadloos over in de buitenruimte (en omgekeerd) dankzij de kunst en meubelstukken die je zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Hierdoor kan je met de ontwerpen telkens een andere opstelling en beleving in je huis of tuin creëren.”

Optimaal comfort

“We creëren voor onze klanten een thuis waar de essentie van het ontwerp van tel is, niet de doelloze decoraties of nietszeggende franjes. De objecten zijn telkens een verrijking voor blik en geest. Design uitgepuurd tot de essentie, soms ingetogen, soms extravagant. Maar altijd elegant, van topkwaliteit en gekenmerkt door een optimaal comfort”, onderstreept Brigitte Van Meerbeeck.

“We willen dat onze klanten luxueus en comfortabel kunnen zitten, liggen, rusten, en ten volle kunnen genieten, zowel fysiek als visueel. Dit laatste geldt ook voor onze kunstwerken. Van schilderijen en collages aan de muren tot sculpturen en installaties in een weids kader, groots in hun eenvoud: Speez staat garant voor topdesign en kunst in een pure minimalistische stijl.”

Je kunt Speez enkel na afspraak bezoeken tijdens de weekdagen tussen 10 en 18u en op zondag tussen 12 en 18u. Daarnaast vinden er ook geregeld vernissages plaats.

0475.82.00.74, www.speez.be

 

 © Joren De Weerdt

Vastgoed

Jobs in de regio