©  Toerisme Balen

De drie tochten brengen de wandelaars doorheen alle Balense natuurgebieden. © Toerisme Balen

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail: De drie tochten brengen de wandelaars doorheen alle Balense natuurgebieden. 

Toerisme Balen lanceert Expeditie Buitengewoon: driedaagse wandeltocht met overnachtingen in reusachtig vogelhuis en ei

Balen -

De gemeente Balen is een toeristische trekpleister rijker. Onder de noemer Expeditie Buitengewoon presenteert Toerisme Balen avontuurlijke gezinnen een unieke driedaagse wandeltocht met buitengewone overnachtingen.

Annelies Frederickx

Ook na de pandemie blijft toerisme in eigen land of streek erg populair en Toerisme Balen speelt daarom een nieuwe troef uit. Avontuurlijke gezinnen kunnen voortaan een unieke driedaagse wandeltocht ondernemen door de gemeente en de overnachtingen gebeuren bovendien op bijzondere plekken.

“We kregen van Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) de uitdaging om een nieuw en opvallend initiatief uit te werken om Balen populair te maken als ‘dichtbij vakantiebestemming’”, vertelt schepen van Toerisme Werner Hens (Vooruit Balen 2025). “Onze toeristische dienst is een gedreven en creatief team en op een ongedwongen, spontane manier is ‘Expeditie Buitengewoon’ opgeborreld. We slaan hiermee een volledig nieuwe weg in, zowel voor onze gemeente als voor de provincie. Omdat ‘Expeditie Buitengewoon’ heel vernieuwend is en ook uniek is in de provincie Antwerpen ontvangen we een subsidie voor dit project.”

Na de eerste wandeltocht overnacht je in het Vogelhuis, midden in de natuur van de Keiheuvel. © Toerisme Balen

‘Expeditie Buitengewoon’ start op de parking van het kerkplein in Rosselaar. Daar vertrekt een tocht van elf kilometer via het natuurgebied rond de Molse Nete richting recreatiedomein Keiheuvel. Daar gebeurt de eerste overnachting tussen de bomen in een reusachtig vogelhuis. Op dag twee staat de langste tocht op het programma, namelijk een wandeling van vijftien kilometer door vier natuurgebieden naar de Pastorij van Olmen. Het verblijf voor de overnachting aan de Pastorij werd gebouwd in samenwerking met de tweedejaarsstudenten bouw van Thomas More in Geel. Zij bouwden een verblijf in de vorm van een reusachtig ei, met een vogelnest op palen. Tijdens de laatste tocht wandelen de deelnemers doorheen natuurgebied het Griesbroek tot aan de kerk van Rosselaar.

Aan de Pastorij van Olmen overnachten de wandelaars in het Ei met Vogelnest. © Toerisme Balen

Bevoorrading

“Onze gasten kunnen kiezen om zelf te koken in de aanwezige keukens of langsgaan in de lokale horeca, maar we bieden ook een all-informule aan, waarbij Fietscafé Iverans uit Olmen ervoor zorgt dat de gekozen maaltijden klaarstaan in de koelkast van het verblijf”, legt Werner Hens nog uit. “Onze ‘Expeditie Buitengewoon’ is echt een totaalbelevenis en daarom bieden we de trektocht als één pakket aan. De wandelingen kunnen wel ingekort worden, maar het programma met de twee overnachtingen niet. Een verblijf van twee nachten kan je al boeken vanaf 285 euro. In deze prijs zijn lakens en handdoeken in elk verblijf en de poetsdienst inbegrepen. We spelen alvast in op een bestaande vraag, want de boekingen lopen goed. In amper een week tijd liepen namelijk al vijftien boekingen binnen.”

www.ontdekbalen.be

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio