© ATV

Bart De Wever op herdenking ingestorte school: “Ik denk dat wij recht in onze schoenen staan”

Op het Nieuw Zuid in Antwerpen vond vrijdagmiddag een herdenkingsmoment plaats voor de slachtoffers van de ingestorte school, een jaar geleden. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-NA) praatte er met de nabestaanden van de slachtoffers, en had het ook over de mogelijke constructiefouten bij de bouw.

”Ik vind het verschrikkelijk voor de nabestaanden van de slachtoffers dat ze moeten wachten op een gerechtelijke uitspraak”, zei De Wever. “Die uitspraak kan er voor mij ook niet snel genoeg komen, zodat de verantwoordelijkheden echt in beeld kunnen worden gebracht. Dan kunnen deze mensen verder.”

De Wever wilde geen commentaar geven over het onderzoek naar mogelijke constructiefouten bij de bouw van de school. “Dat onderzoek loopt nog, we hebben er alle vertrouwen in.”

Wordt er dan ook gekeken naar de procedures bij AG Vespa? “We proberen natuurlijk te leren uit alles wat hier gebeurd is. Als er fouten zijn gemaakt, dan zullen die voor de rechtbank helder worden gesteld. Maar ik denk dat wij recht in onze schoenen staan.”

“Nu moeten we net als iedereen de gerechtelijke uitspraak afwachten, en u weet dat dat in dit land soms lang kan duren, en dat is heel frustrerend voor iedereen”, aldus De Wever.

 LEES OOK:

Tot twee dagen voor dodelijke instorting klonken alarmbellen over school op Nieuw Zuid, maar die werden genegeerd

• Oud-directrice gaat niet naar herdenking voor ingestorte school: “Ik heb die knop omgedraaid en wil nu vooruit”

• Bouw ingestorte school werd beheerd door AG Vespa, maar wat is dat eigenlijk?

• Van Antwerp Tower tot provinciehuis: palmares hoofdaannemer Democo is indrukwekkend, maar zaak rond ingestorte school is smet op blazoen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen