Overnachten in een tipi op het water. 

Overnachten in een tipi op het water. © De Beemden

Overnachten in drijvende tipi’s lukt uiteindelijk niet: initiatief voor deze zomer afgelast

Nijlen, Ranst -

Op de grens van Nijlen en Ranst zouden deze zomer avontuurlijke kampeerders kunnen overnachten in een drijvende tipi. Maar het project moet noodgedwongen voor dit jaar afgelast worden.

Bert Provoost

Het initiatief van horecazaak De Beemden kon op bijval rekenen en boekingen liepen vlot. Maar alle gasten hebben nu bericht gekregen dat het originele kampeerarrangement niet door kan gaan. “Wij hebben lang aan dit project gewerkt en erg naar de lancering toegeleefd. Spijtig genoeg zijn we genoodzaakt het verblijf te annuleren”, klinkt het.

“Na de lancering van onze plannen is gebleken dat we toch geen toelating kregen van de hogere overheid. Dat had te maken met de natuurwaarde van het gebied. We konden dat niet meer in orde krijgen voor deze zomer. We bekijken of we volgend jaar ons initiatief kunnen hernemen”, zegt Mattias Van Coillie van De Beemden nog.

De tipi’s met het nodige comfort zouden gebouwd worden op een vlot op het water. Gasten konden ze bereiken met een kano. Alle klanten zullen de eerder betaalde bedragen teruggestort krijgen.

LEES OOK. Kamperen voor avonturiers op privé-eilandje in Nijlen: “Met kano naar drijvende tipi”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio