Vier wagens betrokken bij ongeval op E313 in Ranst, meerdere personen lichtgewond

Ranst -

Bij een ongeval op de E313 in Ranst richting Hasselt raakten vrijdag vier voertuigen betrokken. Meerdere personen raakten lichtgewond. Drie rijstroken waren geruime tijd versperd.

jtp

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur vrijdagvoormiddag. “Vier voertuigen kwamen er met elkaar in botsing”, legt woordvoerder Sandra Eyschen van de federale politie uit. “Er zijn meerdere lichtgewonden, maar niemand verkeert in levensgevaar.”

Volgens verschillende ooggetuigen gebeurde het ongeval omdat een van de wagens die op de uiterst linkse rijstrook reed net voor de splitsing met de E34 nog van rijstrook probeerde te veranderen.

Door het ongeval waren lange tijd drie rijstroken versperd. Er staat dan ook een lange file tot op de Antwerpse Ring, die al donkerrood kleurde door het incident in de Liefkenshoektunnel. De koker richting Gent was tot kort voor de middag volledig afgesloten door een oliespoor, wat voor een verkeersinfarct heeft gezorgd in het noorden van Antwerpen en tot op de Ring.

Het Vlaams Verkeerscentrum raad verkeer over lange afstand van Gent naar Hasselt aan om te rijden via Brussel. Verkeer richting Eindhoven neemt best de E19 richting Breda.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio