Het werk van pastoor Mannaerts wordt duidelijk opgemerkt in Lint. 

Het werk van pastoor Mannaerts wordt duidelijk opgemerkt in Lint. © Patrick De Roo

Davidsfonds van Lint eert pastoor Mannaerts met zesde prijs Pastoor Jac Pil

Lint, Antwerpen -

Het Davidsfonds van Lint heeft zijn driejaarlijkse prijs Pastoor Jac Pil aan een andere pastoor overhandigd. Kunsthistoricus Rudi Mannaerts en de pastoor van de Antwerpse Sint-Andrieskerk mocht de prijs in feestzaal Roeland in ontvangst nemen.

Filip Spoelders

Volgens de Lintse vereniging voldoet Mannaerts aan alle doelstellingen om de prijs te winnen. “In de eerste plaats gaat dit om het in stand houden, koesteren en bevorderen van de Nederlandse taal, ten tweede respect hebben voor en het uitbouwen van onze Vlaamse cultuur en tot slot de studie van en het in herinnering houden van onze rijke geschiedenis”, geeft voorzitter Benny Marissens aan.

Het was de zesde maal dat de prijs, met verwijzing naar de Lintse pastoor uit de Tweede Wereldoorlog, werd uitgereikt. De erelijst bestaat ondertussen uit heemkundige Frans Van der Auwera, beeldend kunstenares May Claerhout, muzikant Jan Leyers, voormalig voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond Erik Stoffelen en actrice Lea Couzin.

Net zoals zijn voorgangers mocht pastoor Mannaerts een kunstwerk in ontvangst nemen. Het was opnieuw een creatie van de Kempense kunstenaar Jef Van Leeuw.

Voorzitter Marissens schenkt het kunstwerk aan de pastoor.

Voorzitter Marissens schenkt het kunstwerk aan de pastoor. © RR

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio