Tim Van Damme toen hij vorig seizoen keeperstrainer was bij Lierse Kempenzonen.

Tim Van Damme toen hij vorig seizoen keeperstrainer was bij Lierse Kempenzonen. © Tom GOYVAERTS

Keeperstrainer Tim Van Damme verhuist van het Lisp naar Doelvelden: “Rivaliteit speelde voor mij absoluut niet mee”

Vijf maanden nadat hij op het Lisp moest wijken voor Bernd Brughmans gaat keeperstrainer Tim Van Damme aan de slag bij de Lierse tegenpool Lyra-Lierse. De ervaren opleider wacht de taak de jonge talentvolle doelmannen Mats Sterkens en Dax Hufkens verder te kneden tot sterke sluitstukken.

Kurt Guldentops

Van Damme was tot begin dit jaar keeperstrainer bij Lierse. In januari kreeg hij plots te horen dat de samenwerking stopte. Een donderslag bij heldere hemel. “Ik kwam totaal uit de lucht gevallen”, vertelt Van Damme. “Iedereen was tevreden over mijn werk en dat werd ook door de club beaamd. Er speelden andere zaken mee, maar die behoren voor mij definitief tot het verleden. Ik bleef ook niet lang bij de pakken zitten. Ik ging aan de slag bij Waasland-Beveren en trainde er de doelmannen van de bovenbouw en hielp ook Merelbeke uit de nood.”

Sportieve knowhow

Een tijdje geleden kwam dan plots Bart De Roover op de proppen. De huidige coach van Lyra-Lierse werkte in het verleden nog bij RS Waasland samen met Tim Van Damme. “De club was op zoek naar een keeperstrainer. Ik had mezelf altijd voorgenomen nooit lager te zakken dan eerste nationale, maar na een eerste gesprek en een rondleiding op de club was ik toch snel overtuigd. Niet alleen omdat Lyra-Lierse absoluut de stap naar eerste nationale wil en zal zetten, maar daarnaast ook omdat ik heel veel sportieve knowhow kon opsnuiven. Met Eric Van Meir en sportief manager Frank Coenen lopen hier mensen rond die weten waarover ze praten.”

En dus gaat Tim Van Damme weldra bij de Lierse tegenpool aan de slag. “Ik ben zelf afkomstig van Lokeren en woon in Mechelen, maar ik weet uiteraard wel dat er enige rivaliteit bestaat tussen beide clubs. Voor mij speelt dat niet mee. Ik heb vooral voor een bruisende, ambitieuze vereniging gekozen en dat heeft de doorslag gegeven.”

Ambitie en enthousiasme

Van Damme gaat straks met Mats Sterkens en Dax Hufkens, twee jonge, talentvolle doelmannen, aan de slag. “Daar hou ik van. Er was reeds een eerste kennismaking met die jongens en ze zijn allebei leergierig. Beiden hebben talent, maar het wordt nu belangrijk om tactisch en positioneel bij te sturen. Het is nu mijn taak om hen beter te maken. Kortom, ik stap met veel ambitie en enthousiasme in dit nieuwe verhaal.”

Vastgoed

Jobs in de regio