Veronique Van Asch. 

Veronique Van Asch. ©  rr

Ranstse kunstenaressen exposeren deze zomer in De Etalages in Boom

Boom, Ranst -

Hilde Van Herbruggen en Veronique Van Asch uit Ranst, die beiden een prijs gewonnen hebben van de cultuurraad, mogen van 30 juli tot 12 september hun werk tonen in De Etalages aan de Kaai in Boom.

Kristin Matthyssen

Hilde Van Herbruggen won het voorbije jaar een prijs van de cultuurraad van Ranst met haar schilderij Het Licht. Keramiste Veronique Van Asch won enkele jaren eerder een prijs met haar klaprozen rond 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

Werk van Veronique Van Asch. 

Werk van Veronique Van Asch. ©  rr

Hilde is afkomstig van Boom. Beide Ranstse kunstenaressen mogen van eind juli tot half september exposeren in De Etalages aan de Kaai, ter hoogte van Trattoria Kaai, vlakbij fietsknooppunt 28 en wandelknooppunt 101. De werken zijn de hele tijd zichtbaar vanaf de straatzijde, zodat het een fijn doel voor een fietstocht kan zijn deze zomer.

Een schilderij van Hilde Van Herbruggen 

Een schilderij van Hilde Van Herbruggen ©  rr

Veronique Van Asch is bekend voor haar unieke, zelfontworpen kunstvoorwerpen, waarin ze vooral een manier vindt om haar diepste gevoelens tot uitdrukking te brengen met zeer veel gevoel en passie. Haar oeuvre is erg veelzijdig en gaat van geboetseerde beelden tot het maken van serviesgoed, juwelen en decoraties, die al dan niet geglazuurd worden. Veroniques eigen, meestal ludieke en zeer herkenbare stijl, loopt als een rode draad door haar collectie.

Elk ontwerp krijgt een stempel ‘VVA’. Ze geeft haar kennis ook door via workshops keramiek in haar eigen atelier in Ranst.

Info op www.VeroniqueVanAsch.be

Hilde Van Herbruggen groeide op in Boom maar woont al sinds 1985 in Ranst. Zij volgde lessen Tekenkunst en Schilderkunst aan de Beeldacademie Lier. De meeste werken in De Etalages in Boom zijn deel van haar afstudeerproject in 2020.

Werk van Hilde Van Herbruggen. 

Werk van Hilde Van Herbruggen. ©  rr

Van Herbruggen werkt vooral met olieverf op doek. Een detail uit de reële wereld krijgt gaandeweg een eigen bestaan door uitvergroting, vreemd perspectief, extra kleur. Het geheel blijft herkenbaar maar toch vreemd. Info vanherbruggen.hilde@gmail.com

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio