Er is geen contact mogelijk tussen de tunnel en het Vlaams Verkeerscentrum. Daardoor kan de tunnel voorlopig niet openen. 

Er is geen contact mogelijk tussen de tunnel en het Vlaams Verkeerscentrum. Daardoor kan de tunnel voorlopig niet openen. © Dirk Vertommen

Opening tangent minstens een week uitgesteld door veiligheidsprobleem in Margaretatunnel

Mechelen -

De opening van de tangent in Mechelen wordt met minstens een week uitgesteld. De nieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein zou normaal op maandag 27 juni opengesteld worden voor het verkeer, maar er doken veiligheidsproblemen op. De feestelijkheden om het einde van de werken te vieren, vinden wel plaats.

“Deze week werden de sturing en monitoring van de Margaretatunnel omgezet van een testomgeving naar een operationele omgeving”, legt Rudy Van Camp van Mechelen In Beweging uit. “Maar daarbij doken er onverwachte problemen op. Daardoor kan er geen contact meer gelegd worden tussen het Vlaams Verkeerscentrum en de tunnel. Zonder mogelijkheid tot sturing en monitoring is het niet veilig om de tunnel te openen.” 

Volgens Van Camp wordt er intensief gezocht naar een oplossing, maar moet de opening van de tangent met minstens een week uitgesteld worden. “Volgende week vindt er een nieuwe technische test van het systeem plaats”, zegt hij. “Als die goed verloopt, kunnen we nadien een integrale oefening houden met de hulpdiensten. Tot dan kan de Margaretatunnel niet openen. De geplande opening op maandag 27 juni halen we dan ook niet.”

Feestelijkheden

De tijdelijke verkeerssituatie in de omgeving van de tangent blijft daarom nog wat langer zoals ze momenteel is. Zo zal gemotoriseerd verkeer over de Colomabrug en de Colomalaan kunnen blijven rijden. De vertraging heeft geen invloed op de feestelijkheden tijdens het weekend van 25 en 26 juni. Die vinden wel gewoon plaats. (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio