Sophie T’Jampens uit Edegem met haar zus Jo op hun sup in het Netekanaal in Emblem. 

Sophie T’Jampens uit Edegem met haar zus Jo op hun sup in het Netekanaal in Emblem. ©  kristin matthyssen

“Eerste keer op onze sup dit jaar”

Emblem -

Sophie T’Jampens (37) uit Edegem en haar zus Jo (42) uit Lier stonden voor het eerst op hun stand-up paddle (sup) dit jaar op het Netekanaal in Emblem. “Voorlopig blijf ik toch maar op mijn knieën”, zegt Sophie. “Het is wennen na een lange winter.”

Komt het omdat de examens nog bezig zijn, maar overdag waren er weinig zwemmers in het Netekanaal in Emblem (Ranst). Normaal is ‘het strand van Emmele’ heel druk, terwijl zwemmen er verboden is. De politie passeerde er donderdag alvast en twee mannen van Flux Go kwamen de vuilbakken leegmaken, want zwerfvuil vormt bij zwoel weer daar ook steeds een probleem. Sophie en Jo T’Jampens kwamen met hun fiets met hun opblaasbare stand-up paddle (sup). Peddelen mag er wel. “Ik ben pas bevallen, dus het is weer even wennen”, lacht Sophie. “Maar zo’n sup is geweldig. We nemen ‘em gewoon in onze rugzak mee. Ik nam mijn sup zelfs mee naar Barcelona.”

Mike Waytens (40) uit Antwerpen kwam rustig in bloot bovenlijf in Emblem een lijntje uitwerpen. Hij vist nog ‘ouderwets’ met regenwormen. “Ik vang vanalles: gras, stokjes, kledingstukken, kunstaas van andere hengelaars, en hoogst en zelden eens een vis”, zegt Mike. “Ik doe het voor de rust.”

Mike werpt een lijntje uit in Emblem. “Maar of ik iets vang is niet belangrijk.” 

Mike werpt een lijntje uit in Emblem. “Maar of ik iets vang is niet belangrijk.” 

De vuilbakken werden geleegd. 

De vuilbakken werden geleegd. ©  kma

 kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio