© Photo: Tom Palmaers

Defect in transformatorstation zet grote delen van Mechelen en randgemeenten even zonder stroom

Mechelen -

Grote delen van Mechelen en de omliggende gemeenten zaten donderdagvoormiddag korte tijd zonder stroom. Vooral in de zuidelijke rand rond Mechelen en in de deelgemeenten Hombeek en Muizen viel de elektriciteit uit. Dat was ook het geval in onder meer Zemst en Boortmeerbeek.

“Een defect aan een transformatorstation lag aan de oorzaak van de stroompanne”, zegt David Callens van netbeheerder Fluvius. “Zo’n transformatorstation zet de hoogspanning die we krijgen via Elia om in midden- en laagspanning voor onze klanten. Het station is de elektriciteitsbron voor meerdere gemeenten. Als daar een defect is, heeft dat dan ook meteen een grote impact.”

“In het transformatorstation is steeds een back-up voorzien”, klinkt het. “Soms treedt die meteen in werking, maar soms gaat daar een korte tijd over. Daardoor zaten vele duizenden gezinnen donderdagvoormiddag een klein kwartier zonder elektriciteit.”

Het was al de tweede grote stroompanne in enkele dagen tijd in Mechelen. Afgelopen dinsdag werd er al eens een middenspanningskabel geraakt bij werkzaamheden. Dat zette een duizendtal gezinnen in de omgeving van de wijk Nekkerspoel een tijdlang zonder elektriciteit. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio