© ATV

Van het dak tot op de grond: vrienden uit Reet bouwen gigantische waterglijbaan

Enkele waaghalzen uit Reet (Rumst) hebben een spectaculaire waterglijbaan gebouwd, die van hun dak tot aan de grond reikt. Na een testfase nodigden ze de hele buurt uit om mee te komen genieten van de schuifaf.

De originele constructie is momenteel te zien aan de woning van Sebastien Roemendael aan de Pierstraat 105. Vrienden van hen bouwden voor zijn verjaardag een glijbaan van op het dak van het huis tot in een bad in de tuin.

Sebastien (30) is een liefhebber van extreme sporten. Samen met zijn vrienden reist hij naar heinde en ver om te kunnen kitesurfen, wakeboarden, motorcrossen of downhill-mountainbiken. Geen uitdaging is hem te groot of te spectaculair of hij wil er zich aan wagen. Hij kreeg daardoor van zijn vrienden de bijnaam ‘Rocket Power’ verwijzend naar een feuilleton op TV.

Een tijd geleden droomde hij hardop van een enorme schuifaf vanop het dak van zijn woning tot in een waterbad. Dat hadden zijn vrienden goed onthouden. In samenspraak met zijn mama en zus realiseerden zij deze week zijn droom.

Verjaardagscadeau

Sebastien geeft zaterdag alvast een verjaardagsfeestje.

Sebastien geeft zaterdag alvast een verjaardagsfeestje. © jw

“Voor mijn dertigste verjaardag nodigden ze me uit voor een weekendje Knokke en De Haan om er onder meer te kitesurfen”, zegt Sebastien. “Ondertussen gingen andere vrienden bij mij thuis aan de slag. Tijdens mijn terugreis moest ik een blinddoek opzetten want ze hadden nog een verassing in petto. Ze trokken me een klimgordel aan en eens uitgestapt moest ik geblinddoekt naar beneden springen. Ik dacht ergens in de Ardennen te zitten en blind een bungeejump maakte.”

Feestje

Sebastien belandde in een zwembad bij hem thuis waar familie en vrienden hem stonden op te wachten. Toen zag hij ook de waterglijbaan waarvan hij droomde.

“Zaterdag geef ik hier dan ook een verjaardagsfeestje”, zegt Sebastien. “Dat is toch ideaal bij de aangekondigde tropische temperaturen. Via Crystal Events komt een DJ voor de muziek zorgen. Naast mijn vrienden zijn ook de buren uitgenodigd. En wie wil mag dan gerust een glijrit vanop het dak wagen.”

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

(LVW, JW)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio