© ATV

Antwerps stadsbestuur wist niets af van brief over problemen op werf ingestorte school: “Brieven nooit verstuurd aan de stad”

Antwerpen -

Het Antwerps stadsbestuur wist niets af van de brief over problemen bij de school in aanbouw op het Nieuw Zuid. Dat bevestigt schepen Annick De Ridder. Uit de brief die de oppositiepartij PVDA doorspeelde aan De Standaard blijkt dat het stabiliteitsbureau van het project twee dagen voor de ramp had gewaarschuwd voor de stabiliteit van de vloerlasten in de school.

svo, debn

LEES OOK. Tot twee dagen voor dodelijke instorting klonken alarmbellen over school op Nieuw Zuid, maar die werden genegeerd

De school op het Nieuw Zuid kwam er op initiatief van AG Vespa, het onafhankelijke ­gemeentebedrijf voor vastgoed van de stad Antwerpen. Bevoegd schepen Annick De Ridder (N-VA) zegt dat de stad Antwerpen de brieven in verband met de problemen op de werf nooit heeft gekregen. “Ik heb er al het vertrouwen in dat het parket zeer grondig tewerk gaat.” (Het parket is niet betrokken bij het onderzoek, wel het arbeidsauditoraat, red.)

“Vermits het gerechtelijk onderzoek naar deze vreselijke ramp loopt kan ik mij ook niet over de documenten waarnaar in de pers verwezen wordt uitspreken. Die zijn ook niet bekend bij de stad of AG Vespa. Als de feiten bewezen zouden worden, past niets anders dan uiterste verontwaardiging. De verantwoordelijkheden in de keten moeten volledig in kaart worden gebracht. Dit is de rechtsstaat verschuldigd aan de slachtoffers en de nabestaanden. Dat vragen wij als stad én dat vragen we vanuit AG Vespa die voor dit dossier een design & build-overeenkomst sloot met Democo Group NV.”

Ook burgemeester De Wever heeft intussen gereageerd. Hij bevestigt het vertrouwen in het onderzoek en kan zich ook niet uitspreken over de brief die je hieronder kan lezen.

De brief die De Standaard kreeg van PVDA ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ingestorte nieuwbouw op Nieuw Zuid