Noah Pelic vorig seizoen als doelman van Houtvenne. “Na Nieuwjaar werd het snel duidelijk dat ik best een andere club zocht”, zegt Pelic. © smb

Noah Pelic gaat bij Geel de concurrentie aan met ‘Gouden Schoen’: “Ik leg mij niet op voorhand neer bij een rol als invaller”

Met Noah Pelic trok het naar derde afdeling promoverende ASV Geel voor de komende campagne een nieuwe doelman aan. Noah Pelic is de zoon van ex-Westerlospits Vedran Pelic en komt over van Houtvenne. De bijna 21-jarige keeper staat nu al te popelen om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen.

“Bij Houtvenne was mijn verhaal ten einde”, zegt de inwoner van Westerlo. “In de heenronde kregen mijn collega en ik om beurten onze kans, maar tijdens de winterstop trok de club Yves De Winter aan. Daarmee werden onze kansen op speelminuten tot nul herleid. Sinds Nieuwjaar bleef ik op mijn honger en het werd al snel duidelijk dat ik beter een andere club zocht.”

Logische keuze

Dat werd dus ASV Geel, dat pas is gepromoveerd naar de nationale reeksen. “Ik wil in een groep terechtkomen waarin ik iets kan betekenen. Geel leek voor mij een goede optie. Ook voor mezelf is het een logische keuze. Ik studeer Sport en ­Bewegen in Turnhout en dus passeer ik het Geelse Leunen­stadion zelfs op mijn weg naar huis. Bovendien is ASV Geel een mooie club met een knappe ­accommodatie.”

Zware concurrentie

Oussayd Belkouch, die het voorbije seizoen onder de lat stond bij Geel, won onlangs nog de Gouden Schoen als beste speler bij de club en verlengde zijn contract. De concurrentie is dus niet min.

“Dat wist ik op voorhand”, reageert de jonge Pelic. “Ik heb Belkouch ook al bezig gezien. Het is een uitstekende doelman, maar ik geloof ook in mijn eigen kwaliteiten. Ook al heeft ­Belkouch een serieuze status bij Geel, ik leg mij niet op voorhand neer bij een rol als invaller. Ik ga me tijdens de voorbereiding proberen te tonen en hoop op een goede samen­werking, zodat we elkaar naar een beter niveau kunnen pushen. Terwijl ik mezelf hoor praten, heb ik al zin om eraan te beginnen. Dit tussenseizoen duurt me eigenlijk veel te lang”, lacht Pelic. (make)

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL