Christopher Heyman. “Ik behaal al sinds 2015 internationale toernooizeges. Het is het beste bewijs dat ik geen eendagsvlieg ben.” 

Christopher Heyman. “Ik behaal al sinds 2015 internationale toernooizeges. Het is het beste bewijs dat ik geen eendagsvlieg ben.” © smb

Christopher Heyman wil na toernooizege in Montenegro ook scoren in Duffel: “Ik heb een duidelijk plan voor ogen”

Christopher Heyman (28) pakte zondag in het Montenegrijnse Budva de negentiende ITF-titel uit zijn carrière. Deze week is de Kempenaar op het toernooi in Duffel aan de slag. “Het zou mooi zijn om in eigen land mijn twintigste titel op zak te steken”, zegt de ex-inwoner van Mol.

Bart D’haene

Vandaag speelt Heyman in de tweede ronde van het 15.000 dollar­toernooi in Duffel tegen de 24-jarige Duitser Tim Sand­kaulen (ATP 1.114).

“Ik heb hem dit jaar al enkele keren zien spelen en heb een duidelijk plan voor ogen om hem te verrassen”, zegt Heyman, die tegenwoordig verhuisd is naar Tessenderlo, maar zo ook nog altijd in de buurt van zijn ouders in Mol woont. “Ik ben bewust afgezakt naar de 15.000 dollar­toernooien, nadat ik in het eerste deel van het seizoen veel geblesseerd was. Het ging niet om zware blessures, maar ze hinderden me. Ik heb zelfs enkele keren met een lichte blessure gespeeld. Die kleinere inter­nationale toernooien zijn het ideale middel om wedstrijd­ritme op te doen en mijn ranking te verbeteren. Dat Duffel en volgende week Aarlen niet zo ver van huis zijn, is dan leuk meegenomen. Na het Belgische inter­mezzo volgt wellicht Den Haag en nadien zoek ik opnieuw mijn heil in de ATP Challengertoernooien. Voor zover mijn ranking dat toelaat, al zou dat moet lukken. Normaal zijn er veel toernooien en zitten de spelers verspreid.”

Stilaan weer op topniveau

In februari 2018 was Heyman nog het nummer 258 van de wereld, intussen is hij gezakt naar plaats 483. “Ik heb de indruk dat ik opnieuw dicht bij mijn beste niveau zit. Ik train in Wilrijk geregeld met Belgische toppers en sterke sparringpartners als Zizou Bergs, ­Ruben ­Bemelmans, ­Michael Geerts, Alexander Blockx en ­Tibo Colson. Op training zijn we aan elkaar gewaagd. We motiveren elkaar en stuwen elkaar omhoog. Het houdt me niet bezig dat ik in Duffel bij de favorieten word gerekend en dat er druk is. Ik ben niet met mijn klassement bezig, wel met mijn spel en mijn fysieke paraatheid. Het motiveert me dat ik jaar in jaar uit en dat al sinds 2015 internationale toernooizeges heb behaald. Het is het beste bewijs dat ik geen eendagsvlieg ben en het niet één keer kon, maar ondertussen toch al de kaap van de twintig toernooizeges nader.”

Financieel rondkomen is voor Heyman een kwestie van veel interclubwedstrijden te spelen. “Die zorgen ervoor dat er extra geld in het laadje komt. Qua planning, zeker met de internationale toernooien die overlappen, is het niet altijd makkelijk. Ik speelde dit seizoen interclubwedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Ook Frankrijk staat nog op het programma. Met Diest stootten we intussen ook door naar de eindronde in september.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio