In het Belgian Circuit gaan we Vicky Van de Peer deze zomer niet te vaak zien. “Je loopt er telkens dezelfde speelsters tegen het lijf, terwijl het ITF-circuit je meer ervaring laat opdoen.” 

In het Belgian Circuit gaan we Vicky Van de Peer deze zomer niet te vaak zien. “Je loopt er telkens dezelfde speelsters tegen het lijf, terwijl het ITF-circuit je meer ervaring laat opdoen.” © GOYVAERTS

Herboren Vicky Van de Peer telt ongeduldig af naar internationale zomer: “Ik voel dat ik nog stappen kan zetten”

Vicky Van de Peer veegde tien maanden blessureleed uit met een geslaagd voorjaar in 2022. Toemaatje was haar halve finale op het ITF-toernooi in het Turkse Antalya. De voorbije anderhalve maand moest de tennisracket wijken voor de studieboeken, maar vol ongeduld maakt het tennistalent uit Koningshooikt zich nu op voor een succesvolle zomer.

Kurt Guldentops

Het tennisjaar 2021 werd er eentje om snel te vergeten voor Van de Peer (WTA 1.129). In april vorig jaar nam ze nog een laatste keer deel aan een ITF-toernooi, maar vervolgens werd een botvliesontsteking aan de onderarm de speelster uit ­Koningshooikt fataal.

“Aanvankelijk hoopte ik nog de zomertoernooien te halen, maar het werd een verhaal van lange duur”, blikt Van de Peer terug. “In tussentijd werkte ik natuurlijk wel aan de conditie, maar je wil toch vooral wedstrijden spelen. Het was december vooraleer ik opnieuw vol aan de bak kon.”

En of Van de Peer bij haar rentree keihard terugsloeg. Begin februari trok ze naar Turkije en sindsdien zette ze alleen maar stappen voorwaarts. “In de eerste toernooien liep het nog stroef. Ik miste matchritme en maakte de kansen die ik kreeg niet af. Maar al snel ging het opwaarts. Ik was zonder grote hoop naar Turkije getrokken, maar verraste tegen hoger gekwalificeerde speelsters als ­Dejana Radanovic (WTA 510) en Anastasia Zolotareva (WTA 348). Midden april bereikte ik zelfs voor het eerst de halve finales, maar dan sneuvelde ik tegen de Russische Mirra ­Andreeva (WTA 836). Die prestatie heeft me nog meer het gevoel gegeven dat ik meekan met speelsters van dat niveau.”

Zomer begint in Marokko

Als eind deze maand haar examens handelsingenieur afgerond zijn, hoopt Van de Peer de goede lijn van de eerste maanden van dit jaar te kunnen doortrekken. “Begin juli vertrek ik naar Marokko voor een tweetal weken en dan keer ik terug naar België. Ook in eigen land staan er deze zomer wel wat ITF-toernooien op het programma. Die probeer ik zeker mee te pikken. Met stip dat van TC De Pollepel in Duffel, op een boogscheut van mijn deur. Het zou fijn zijn om daar een goed resultaat neer te zetten.”

En dus wordt Van de Peer door coach Kristof Scherens en haar vaste sparringpartner Bram Coene vooral klaargestoomd voor het internationale werk. “Ik denk inderdaad niet dat ik in het Belgian Circuit actief zal zijn. Je loopt er telkens dezelfde speelsters tegen het lijf, terwijl het ITF-circuit je meer ervaring laat opdoen en ik er sneller mijn niveau weet op te krikken. Daar is het me toch voornamelijk om te doen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio