© ATV

Victor overleefde instorting school in aanbouw op Nieuw Zuid: “Nog geen vergoeding gezien”

Victor Bet (25), een Moldaviër die de instorting op de bouwwerf van basisschool de Zuidzin overleefde, zegt dat hij nog geen vergoeding gezien heeft. Dat deed hij in een interview met VRT NWS. Bet raakte tijdens de ramp gewond en heeft het voorbije jaar te maken gekregen met financiële problemen.

svoBron: VRT NWS

Van het ongeval zelf kan hij zich weinig herinneren. Maar Bet weet wel nog dat het ongeval gebeurde op de tweede dag dat hij er werkte. “Ik bevond mij niet ver van de rand op de vierde verdieping”, vertelt hij aan VRT NWS. “Plots hoorden we een grote knal. Vanaf dat moment herinner ik mij absoluut niets meer. Ik was geraakt aan mijn hoofd en had een black-out. Ik werd wakker in het ziekenhuis en zag daar mijn broer voor mij. Die heeft mij in grote lijnen uitgelegd wat er de dag voordien gebeurd was.”

Bet was een half jaar arbeidsongeschikt en kreeg daarbij hulp van zijn broer. Maar tot op vandaag heeft hij last bij het werken. “Ik voel me de hele tijd duizelig, en ik kan mijn arm niet goed opheffen. Het is niet meer wat het was.”

De enige vergoeding die hij kreeg was 1.500 euro van hoofdaannemer Democo. Maar dat is niet voldoende om zijn ziekenhuisrekeningen mee te betalen. Hij heeft geld nodig om zijn familie in Moldavië te onderhouden, en dat kan hij niet door te werken in zijn geboorteland. “Mijn dochtertje heeft een spierziekte, daarvoor zijn veel financiële middelen nodig. Om de twee weken moet mijn vrouw met haar naar Roemenië omdat de behandeling in Moldavië niet mogelijk is.”

PVDA klaagt de situatie aan, volgens hen werd Bet ingeschakeld als schijnzelfstandige en kreeg hij daarom geen sociale bescherming. Victor hoopt vooral vergoed te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ingestorte nieuwbouw op Nieuw Zuid