© ATV

Bouw brandweerkazerne op Kielsevest op de helling

Antwerpen -

Het Antwerpse vastgoedbedrijf Vespa heeft beslist om de bouwvergunning in te trekken van de nieuwe brandweerkazerne en kantoren op de Kielsevest. Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) zegt dat dit uitstel en geen afstel is. “Het studiewerk wordt verfijnd”, zegt de schepen.

Sacha Van Wiele

De komst van de brandweerkazerne botst al lang op protest vanuit de buurt. Het bouwproject komt op een groene zone op de Kielsevest, tussen de Singel en de Brederodebuurt. Zo vonden de bewoners dat deze gebouwen niet pasten in de buurt. Bovendien wezen ze op de nood aan groen in de wijk. Er waren ook verschillende protestacties. Ondertussen zijn de bomen gerooid en de voormalige officierswoning werd afgebroken.

Het Antwerpse schepencollege volgde de honderdtal bezwaren tegen dit project in januari niet. Nu trekt Vespa de bouwvergunning zelf in. Dit in overleg met de stadsdiensten en op basis van de ingediende bezwaren. Het dossier zal nu volgens de schepen verder worden verfijnd.

De nieuwe brandweerkazerne moet op termijn de kazerne vervangen in de Paleisstraat in Antwerpen. De buurtbewoners hadden een alternatieve locatie tussen de Singel en de Ring voorgesteld, maar daar is Vespa niet op ingegaan.

MEER OVER Annick De Ridder

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio