T-shirts van Metallica en aquagym met loeiende gitaren: 2.500 Graspopgangers warmen op in Sunparks Kempense Meren

Mol -

Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw staat deze week volledig in het teken van Graspop Metal Meeting. Ruim 2.500 bezoekers van het festival verblijven in het park dat speciaal is omgedoopt tot Metal Park. Zo combineren ze het zware gitaarwerk op de festivalweide met het comfort en de faciliteiten van het vakantiepark.

Naast het klassieke tentje opzetten op de festivalcamping, hebben bezoekers van Graspop Metal Meeting in Dessel nog andere verblijfsmogelijkheden. 2.500 festivalgangers verblijven deze week op Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw. Het vakantiepark is nog tot het einde van het festival, zondagnacht, volledig omgedoopt tot Metal Park.

Het groepje van Jordi, Rick, Jori en Bram. “Wij hadden al geboekt in 2019.”

Het groepje van Jordi, Rick, Jori en Bram. “Wij hadden al geboekt in 2019.” © Jeroen Hanselaer

Woensdagnamiddag is er al een gezellige drukte aan de receptie van het park, die volledig in Graspopsfeer is omgedoopt. Bezoekers checken in voor hun verblijf of komen hun festivalbandjes en drankmunten ophalen. Voor Nederlanders Jordi Corbijn, Rick Van Brussel, Jori Verdegen en Bram Bakker is het al de vierde keer dat ze op Metal Park verblijven. “We komen al langer naar Graspop”, vertellen ze.

“Eerst verbleven we altijd op de camping, tot het jaar dat onze tent volledig was uitgeregend. Toen we over deze formule hoorden, hebben we meteen een plaatsje geboekt. Sindsdien doen we het altijd zo. Het grote voordeel is dat je in een bed kunt slapen en een eigen douche hebt. Je moet er wel heel snel bij zijn, want het is snel uitverkocht. Nu hadden we onze boeking al in 2019 gedaan. We kijken er echt naar uit om eindelijk weer van Graspop te genieten. Down en Iron Maiden willen we zeker zien, maar er staan nog veel leuke bands op het programma.”

Koen Luyten van Festicamp.

Koen Luyten van Festicamp. © Jeroen Hanselaer

Aquagym op metal

“We organiseren al een aantal jaren Metal Park tijdens Graspop”, vertelt Koen Luyten van Festicamp, een evenementenbureau uit Schelle. “Het hele park is dan afgehuurd voor bezoekers van het festival. Er verblijven hier 2.500 festivalgangers. Hetzelfde aantal verblijft op de Vossemeren in Lommel. Bezoekers kunnen voluit genieten van de festivalsfeer met het comfort van thuis. Gedurende het festival kunnen ze met een pendelbus van het park naar de festivalweide en terug.”

“Daarnaast kunnen ze tijdens hun verblijf genieten van de accommodatie die het park aanbiedt. Zo werd er deze voormiddag in het subtropisch zwemparadijs aquagym gegeven met metalmuziek. En ook in het park schalt er stevigere muziek uit de boxen dan normaal. Woensdagavond organiseert het park zelfs een welkomstdrink met optredens naar aanleiding van 25 jaar Graspop.”

Stijn Stroobant en Nele Boury. “De camping van Graspop werd te vermoeiend.”

Stijn Stroobant en Nele Boury. “De camping van Graspop werd te vermoeiend.” © Jeroen Hanselaer

Stijn Stroobant en Nele Boury uit Roeselare verblijven al sinds maandag in het park en genieten op het terras van een drankje. “Het is de eerste keer dat we in het Metal Park verblijven”, zegt Stijn. “Voordien kwam ik ook al naar Graspop, maar de camping werd te vermoeiend. Daarom was ik er deze keer heel snel bij om deze formule te boeken. Nu is dat wel met twee jaar uitstel wegens corona, maar nu is het gelukkig zover. Onder meer Alestorm en Dimmu Borgir wil ik zeker zien. Alleen spijtig dat Aerosmith er niet bij is.”

Matthias en Daniela Duerdodt.

Matthias en Daniela Duerdodt. © Jeroen Hanselaer

Matthias en Daniela Duerdodt komen uit Duitsland. “Normaal gezien gaan we altijd naar Wacken (metalfestival in Duitsland, red.), maar we hadden veel positieve dingen over Graspop gehoord”, vertelt Matthias. “En deze accommodatie was een unieke mogelijkheid. We hadden eigenlijk plannen om in 2020 naar hier te komen in plaats van naar Wacken. Door omstandigheden gaan we dit jaar naar beide festivals. De optredens van Scorpions, Foreigner en Iron Maiden staan al aangestipt.”

Tim Tesselaar en Gwyn Verschoor.

Tim Tesselaar en Gwyn Verschoor. © Jeroen Hanselaer

Tim Tesselaar en Gwyn Verschoor uit Nederland amuseren zich met een spelletje minigolf. “Het is de derde keer dat we in Metal Park verblijven”, vertelt Gwyn. “We verblijven hier met de ouders. Terwijl wij ons uitleven op het festival, genieten zij van een vakantie in het park. We zijn hier al sinds maandag en hebben dus al een beetje vakantie gehad. Daarnet hebben we ons volop vermaakt tijdens de aquagym in het zwembad. Ik heb ernaar uitgekeken om na drie jaar opnieuw naar Graspop en andere festivals te kunnen gaan. Bands die ik niet wil missen zijn Deftones en Jinjer.”

Festival combineren met vakantie

Rob en Lisette Littel.

Rob en Lisette Littel. © Jeroen Hanselaer

Voor Rob en Lisette Littel uit Poortugaal bij Rotterdam is het al de vijfde keer dat ze in Metal Park verblijven. “We trekken jaarlijks met onze kinderen naar enkele festivals en Graspop is daar een van”, vertelt Rob terwijl hij aan zijn ijsje likt. “Hier combineren we het festival met een stukje vakantie. Zo verkennen we de eerste dagen al de streek, voor we het festival gaan beleven. Het mooie aan Graspop is ook dat iedereen hier broederlijk met elkaar omgaat. Er staan heel veel goede bands op het programma. Zo willen we onder meer naar Volbeat en Sabaton gaan, maar bijvoorbeeld ook naar Opeth en Deep Purple.”

Christian Melkers.

Christian Melkers. © Jeroen Hanselaer

Christian Melkers uit Duitsland is al volledig in kilt uitgedost. “Ik kom nu mijn festivalbandje voor het weekend halen”, zegt hij. “Omdat ik veel in te halen heb, staan er dit jaar vier festivals op het programma. Rock Am Ring in Duitsland en Novarock zijn al gepasseerd. Dit weekend is het Graspop en nadien ga ik nog naar Jera Open Air in Nederland. Op Graspop wil ik zeker Korn, Alestorm en Dropkick Murphys zien.”

  (Tommy Maes )

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio