©  BELGA

Red Flame Justine Vanhaevermaet ziet Engeland als “goede waardemeter” voor EK: “Zal een voorsmaakje zijn”

Justine Vanhaevermaet speelt als enige Red Flame in Engeland, bij Reading. Het oefenduel van donderdagavond tegen de Three Lionesses in Wolverhampton is voor haar dan ook bijzonder. “We spelen in Engeland net voor het EK. De sfeer wordt speciaal. Ik kijk ernaar uit”, vertelde ze woensdag in Tubeke.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Engeland is als nummer 8 op de FIFA-ranking favoriet tegen België, twintigste in het klassement. “Engeland is een heel sterke ploeg met veel speelsters van internationaal niveau”, stelt Vanhaevermaet, die sukkelt met een lichte hinder aan de achillespees maar toch present tekende op training. “Het wordt een goede waardemeter. Het zal ons een voorsmaakje geven van wat er te wachten staat op het EK, waar veel topploegen zullen zijn. En we zullen al wat van de EK-sfeer kunnen opsnuiven.”

Net als bondscoach Ives Serneels vindt ook Vanhaevermaet Engeland “een van de favorieten voor het EK”. “Er zijn nog anderen, maar Engeland hoort erbij. De Engelse media voeren de druk trouwens op.”

 

 ©  BELGA

De Flames namen woensdag afscheid van vier speelsters die de selectie moesten verlaten: Jarne Teulings, Shari Van Belle, Marie Detruyer en Zenia Mertens. Volgende maandag volgen er nog vijf om tot de definitieve groep van 23 te komen.

“Er hing gisteren al wat spanning omdat de vermindering van 32 naar 28 er zat aan te komen. Sommige speelsters twijfelden. Maar de beslissing ligt bij de coach”, aldus nog de middenvelder.

Vastgoed

Jobs in de regio